Sådan tilslutter du mere end en computer til et internetkabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut internetkablet fra din bredbåndsenhed til routeren. Routeren har en port mærket 'Internet' eller noget lignende. Sørg for, at kablet klikker på plads.

2.

Tilslut hver computer til routeren. Du kan tage et netværkskabel og sætte det i dit netværkskort og derefter sætte den anden ende i routeren. Gør dette med hver computer. Du kan også købe trådløse kort til hver computer i stedet for at bruge netværkskablerne. Netværkskort kan installeres fysisk inde i din computer som lydkort eller kan monteres eksternt med et USB-kabel.

3.

Indstil routeren. Routerens manual vil have en IP-adresse, som du vil indtaste i en webbrowsers adresselinje. Routeren vil bede om et brugernavn og en adgangskode, som du senere kan ændre, men de oprindelige indstillinger er angivet i routerens installationsvejledning. Du kan forlade routeren som den er eller ændre sikkerhedsindstillingerne, som f.eks. Routers SSID navn og type trådløs sikkerhed. Du skal muligvis også indtaste dit bredbånds brugernavn og adgangskode. Kontakt din bredbåndsudbyder for at finde dit brugernavn og adgangskode og tilslutningstype.

Hvis du har en bredbåndsforbindelse som kabel, DSL eller satellit, har du et modem, der tager internet-signalet og konverterer det til brug på din computer. Næsten alle disse modemmer har et kabel, der kommer ud af dem for at oprette forbindelse til en computer. Kablet kan ikke deles med en Y-stik, der kan tilsluttes flere computere. Sådan gør en router: En router tager et internetkabel og deler forbindelsen, så den kan fungere med mere end en computer.