Sådan undgår du computersikkerhedsangreb i offentlige biblioteker

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret en begrænset konto og giv den konto til enhver biblioteksholder, der ønsker at bruge computeren. Gør adgangskonto til adgangskoden til et begrænset sted forhindrer brugerne i at downloade software og udføre andre potentielt farlige handlinger. For at oprette en begrænset konto skal du klikke på 'Start' knappen og vælge 'Kontrolpanel' i menuen. Klik på ikonet 'Brugerkonti' og vælg 'Opret en ny konto.' Indtast et brugernavn, klik på 'Næste' og vælg 'Begrænset' i menuen. Klik på knappen 'Opret konto' for at afslutte oprettelsen af ​​kontoen.

2.

Køb USB-portlås for hver af computerne i biblioteket. Disse USB-portlås kan bruges til at sikre USB-portene og forhindre brugen af ​​tommelfingerdrev, som uforvarende kan introducere virus eller malware til netværket.

3.

Indsæt et stykke pap ind i diskettedrevene på computeren, hvis disse drev er til stede. Brug et stykke bredt pakningstape til at tape over disse drev, så de ikke kan bruges.

At have offentlige adgangsdatorer, der er tilgængelige på det lokale bibliotek, er en reel bekvemmelighed, men det er vigtigt for bibliotekspersonalet at låse computerne nede korrekt. En usikret computer på bibliotekets netværk kan let blive inficeret af spyware, virus eller anden ondsindet software. Heldigvis er der nogle trin administratorer kan tage for at sikre, at bibliotekets kunder kan bruge disse offentlige computere sikkert.