Sådan finder du en ubrugt IP-adresse i mit netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn en webbrowser og indtast IP-adressen i din browsers adressetekst. For de fleste hjemme- eller mindre office routere er den anvendte IP 192.168.1.1. Indtast administratoradgangskoden . Standardadgangskoden er afhængig af din routerproducent. Linksys 'standardadgangskode er' admin 'og en D-Link-router er' adgangskode '.

2.

Klik på' DHCP '-knap i routerens konsol. For D-Link- og Linksys-routerne er dette standardskærmen, der åbnes, når du åbner programmet.

3.

Se IP-blok er tildelt DHCP-indstillingerne. For de fleste standardindstillinger er blokken IP-adresser 192.168.1.2 til 192.168.1.50. Disse IP-adresser er taget af DHCP-indstillingerne. Men noget efter 192.168.1.50 er tilgængeligt.

4.

Klik på knappen 'Advanced Settings'. Klik i dette vindue på 'View router table.' Dette giver dig et overblik over alle de anvendte IP-adresser, og det viser dig om andre statiske IP-adresser er taget.

5.

Vælg en ava ilable IP-adresse, der ikke er inden for DHCP-indstillingerne og ikke vises i din router-tabel. IP'er, der ikke er inkluderet i disse to sektioner af routeren, er tilgængelige til din brug.

Tips og advarsler

  • Selvom disse trin fokuserede på almindelige routere som D -Link og Linksys, andre routerproducenter har lignende trin og de samme konfigurationsindstillinger.
  • Hvis du vil indstille en statisk IP-adresse på en computer, skal du finde en tilgængelig IP-adresse på routeren. Routere konfigureret med DHCP bruger en pulje af IP-adresser og tildele dem til klienter. Du kan bruge DHCP-indstillingerne til at bestemme, hvilken statisk IP-adresse der er til rådighed for computerens konfiguration. Det er vigtigt at undgå dobbelt IP-adresser, fordi to enheder med samme IP-adresse er slukket for netværket, hvilket er frustrerende for brugerne og netværksadministratoren.