Sådan konverteres et mobilnetværk til Wi-Fi

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Køb en Mi-Fi-enhed, hvis du har Sprint eller Verizon Wireless som dit mobiltelefonnetværk. Konfigurer din Mi-Fi-enhed til at fungere som et hotspot. Bemærk, at kun fem enheder kan få adgang til Mi-Fi ad gangen, så hvis du skal tillade flere forbindelser, skal du prøve en anden metode. Du skal også købe en Mi-Fi-enhed, som kan være dyrt, eller underskrive en kontrakt om prisreduktion. Hvis du i øjeblikket ikke har en mobilnetværksadapter og planlægger at bruge Mi-Fi regelmæssigt, kan det være en god mulighed.

2.

Download og opsæt Connectify, det trådløse software router program, hvis du kører Windows 7 (se Ressourcer). Connectify giver dig mulighed for at dele din mobilnetværksforbindelse via et Wi-Fi-netværk. Under opsætningen definerer du SSID- eller netværksnavnet sammen med sikkerhedsparametre og andre muligheder. Hvis du har installeret en router før, er processen den samme. Den store ulempe er, at værtscomputeren skal køre Windows 7, så du kan bruge Connectify. Bemærk, at enhver computer eller Wi-Fi-aktiveret enhed har adgang til Connectify hotspot.

3.

Del en internetforbindelse via et ad hoc-netværk. Ad hoc-netværk er rettet mod trådløse brugere, i modsætning til ICS-funktionen. Ad hoc-værtscomputeren skal forblive tændt og inden for rækkevidde af andre computere, så andre brugere kan få adgang til internetforbindelsen. Ad hoc-netværk er gode muligheder for kortvarig brug, men ikke til daglig brug.

4.

Køb og opret en router, der er kompatibel med dit mobilnetværk og med dit netværkskort. Cradlepoint og Kyocera producerer nogle af de mest populære og højkvalificerede mobilt bredbånds routere (se Ressourcer). I modsætning til Mi-Fi-enheden kan du netværk andre computere via en kablet Ethernet-forbindelse på nogle routere og er ikke begrænset til fem eller færre forbindelser på én gang. Nogle routere tilbyder også load-balancing, som gør det muligt at forbinde mere end et modem til routeren. Lastbalancering anbefales, hvis du planlægger at tillade flere brugere adgang til dit Wi-Fi-netværk dagligt.

Tips og advarsler

  • Kontroller din dataplan forud for brug af dit mobilnetværk som en trådløs internetenhed. Mange mobiltelefonnet dækker månedlig dataforbrug til 5 GB og opkræver yderligere brugsgebyrer, når du overskrider grænsen. Dette kan føre til en meget dyr månedlig faktura.
  • Brug af din mobiltelefon - eller et dedikeret mobilt bredbåndsadapter eller -kort - til at oprette forbindelse til internettet er blevet mere og mere almindeligt, uanset om du er hjemme eller på vej. Mobilnet giver ofte den bedste hastighed og latens for mere fjerntliggende steder, og er billigere end nogle hoteller 'Wi-Fi-netværk. Da mobiltelefonen eller kortet skal tilsluttes direkte til din computer for at få adgang til et netværk, enkelt brug kan blive frustrerende, hvis du rejser sammen med venner eller familie, eller hvis du ønsker at levere et langtids Wi-Fi-netværk derhjemme. Heldigvis har computerejere flere muligheder for at konvertere et enkeltbrugsnetværk til Wi-Fi.