Sådan konfigureres en pc til en trådløs lufthavn

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut AirPort til dit DSL- eller kabelmodem ved hjælp af et RJ-45 Ethernet-kabel. Tænd begge enheder ned, genstart routeren, vent 45 sekunder og genstart AirPort. Du vil gerne forbinde den til WAN-porten på AirPort, ikke et af de nummererede LAN-stik.

2.

Bekræft, at din pc har trådløse funktioner ved at starte 'Start' menu (nederste venstre hjørne af skærmen) og højreklik på 'Denne computer'. Vælg 'Egenskaber' og derefter 'Hardware'. Dobbeltklik på 'Enhedshåndtering', der lister installeret hardware. Hvis der er et trådløst kort, kan du se det under 'Netværksadaptere.'

3.

Installer AirPort Utility-softwaren på din pc. kom med enheden, indsæt den i computerens cd-drev og følg den enkle installationsguide. Hvis du ikke har cd'en, skal du downloade Windows-versionen af ​​AirPort-værktøj fra Apples websted (se 'Ressourcer'). Dobbeltklik på den downloadede fil og følg den simple guiden.

4.

Opret forbindelse til dit trådløse netværk ved at klikke på ikonet for trådløst netværk, der findes i computerens systembakke, hvilket er den lille boks i nederste højre hjørne af din skærm. Du vil se en liste over tilgængelige netværk; Opret forbindelse til dit netværk ved at vælge det fra listen og indtaste adgangskoden (hvis det er nødvendigt). Hvis det er et nyoprettet netværk, vil det blive navngivet 'Apple Network' efterfulgt af en række tilfældige tegn, og du behøver ikke en adgangskode til at oprette forbindelse.

5.

Start AirPort-værktøj, som du kan få adgang til under 'Alle programmer' i menuen 'Start'. Når du ser din AirPort opført i venstre kolonne, skal du markere den og klikke på 'Manuel opsætning.' Dette åbner AirPort-konfigurationssiden. Klik på fanen 'Trådløs' for at konfigurere din AirPort.

6.

Vælg 'Opret et trådløst netværk' i menuen 'Trådløs tilstand' og indstil begge 'Radio Mode' 'Valg af radiokanal' til 'Automatisk'. Skift standardnavnet på dit trådløse netværk til noget, der adskiller det fra andre netværk inden for rækkevidde, og træk menuen 'Trådløs sikkerhed' ned for at vælge 'WPA / WPA2 Personal'. Giv dit netværk et ikke-oplagt kodeord for at forhindre uautoriserede brugere i at oprette forbindelse. Klik på 'Opdater', når du er færdig og lad AirPort genstarte.

Tips og advarsler

  • Placer AirPort centralt, hvis det er muligt for at maksimere sin trådløse rækkevidde.
  • Hold dit adgangskode optaget på et sikkert sted.
  • Forglemmelsen af ​​dit kodeord kræver, at du nulstiller enheden til fabriksindstillingerne, hvilket gøres ved at holde ' Reset '-knappen på bagsiden af ​​enheden med en pen i 30 sekunder.
  • AirPort er varemærket for en række trådløse routere fremstillet af Apple, Inc. Ligesom de fleste lignende produkter fra andre producenter er det platform uafhængigt, hvilket betyder, at det fungerer sammen med både Windows-pc'er og Macintosh-computere. En stor forskel; mens de fleste andre mærker og modeller bruger standardwebbrowsersoftware til at konfigurere, kræver en AirPort proprietær software, AirPort-værktøj. AirPort-værktøj er inkluderet i Apples OS X-software, men skal installeres (via download eller ved brug af AirPort Installation CD) på Windows-maskiner.