Sådan forbinder du computere med en Bluetooth

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find mappen til netværksforbindelser i en af ​​computerne for at konfigurere dine forbindelsesindstillinger. Hvis du bruger en Windows-computer, vil dette sandsynligvis være under Kontrolpanel, og hvis du bruger en Mac, er dette under Systemindstillinger. Bluetooth-indstillingerne bliver placeret under mappen, hvor du også kan konfigurere dine netværksforbindelser.

2.

Klik på 'Bluetooth' -indstillingerne. Aktivér Bluetooth-indstillingen 'Opdagelig', så computeren vil være synlig for andre enheder, der har en Bluetooth-forbindelse. På en post-it-note skal du liste brugernavnet eller delingsnavnet på denne computer, så du ved, hvilket navn du vil finde med den anden computer senere.

3.

Gå til anden computer og konfigurere Bluetooth-mulighederne for den pågældende computer. Klik på 'Opdag', så den første computer også kan finde den anden computer.

4.

Find den første computer ved at kigge på listen over enheder med en Bluetooth-forbindelse under Bluetooth-indstillingerne. En liste over enheder med Bluetooth vises på listen, samt status for hver enhed, hvis din computer er forbundet til den eller ej. Klik på den første computers navn på listen og aktiver forbindelsen.

5.

Klik på Bluetooth-ikonet på værktøjslinjen. En rullemenuen vil pop- up, og du kan vælge 'Send fil' for at sende filer mellem computere eller 'Gennemse enhed', hvis du bare vil se filerne på den anden computer. Du kan også bruge indstillingen 'Gennemse enhed' for at søge efter filen du har brug for og anmoder det fra den første computer.

Bluetooth er en måde, hvorpå computere kan oprette forbindelse inden for en kort rækkevidde, hvilket gør din livsstil mere trådløs, men også sikker. Andre enheder kan også forbinde hinanden via Bluetooth, som f.eks. Mobiltelefoner. Hvis du forbinder to computere med Bluetooth, kan du overføre data mellem computere. Det er en lav-strømforbindelse, der ikke tømmer batteriet øjeblikkeligt. Du skal bruge computere, der er Bluetooth-klare.