Sådan konfigureres en Linksys-router til brug med et kabelmodem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk hele dit computerudstyr. Sluk din computer og kabelmodem. Dette sikrer korrekt installation.

2.

Tag stikket til din Ethernet-kabel ud af computerens bagside. Lad det være på plads på modemet og derefter tænde computeren igen.

3.

Indsæt installationssoftware-cd'en i din computer, og følg vejledningen på skærmen. Alle instruktioner varierer afhængigt af den model af Linksys router, du har købt. Instruktionerne vil bede dig om at oprette en sikkerhedskode og et kodeord for at holde din trådløse forbindelse beskyttet.

4.

Slut modemets Ethernet-kabel til Ethernet-porten på routeren, som er mærket 'Internet'. Denne stik bliver gul.

5.

Slut det blå Ethernet-kabel, der følger med Linksys-routeren, til den blå Ethernet-port, der er mærket 'Ethernet 1.' Tilslut den anden ende af kablet til din computers Ethernet-port.

6.

Slut routerens netledning først til routerens bagside, og sæt den i en stikkontakt eller strømforsyning. Læs vejledningen på computerskærmen og vent på, at routeren skal konfigureres. Installationsguiden giver dig besked, når din forbindelse er vellykket.

7.

Tænd dit kabelmodem, tag derefter det blå Ethernet-kabel fra både routeren og computeren. Dit modem og din computer skal nu konfigureres til trådløs internetforbindelse.

Tips og advarsler

  • Følg indsendelserne strukturer, der er grundigt forsynet med din Linksys-router for at sikre en passende installation.
  • Sørg for, at du udfylder de nødvendige sikkerhedsoplysninger, når du installerer din router. Et trådløst signal kan let invaderes eller stjæles fra en nærliggende internetbruger, hjemmehørende eller hacker. Dette kan kompromittere din sikkerhed og i sidste ende føre til identitetstyveri eller computervirus.
  • En router giver internetbrugere mulighed for en trådløs forbindelse. En trådløs forbindelse gør det muligt for dig at bruge internettet fra ethvert værelse i dit hjem, selvfølgelig afhængigt af routerens rækkevidde. I stedet for at sidde fast i dit hjemmekontor eller soveværelse, kan du arbejde med lethed fra din sofa, hvilestol eller endda sidde på verandaen, når du har konfigureret din router til dit modem og din computer. Konfiguration af en Linksys-router til brug med et kabelmodem kan udføres på mindre end 20 minutter efter de relevante retningslinjer.