Sådan repareres XP Network Services

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn din Windows 'Start' -menu, og få adgang til 'Kontrolpanel'. Vælg 'Netværksforbindelser', og vælg derefter 'View Network Connections.' Højreklik på 'Local Area Connection.' Klik på 'Deaktiver', og vent på, at statusen ændres til 'Disabled.' Højreklik på ikonet igen, og klik på 'Aktiver'. Vent til computeren for at aktivere forbindelsen - statusen ændres til 'Connected.' Deaktivering og genindkobling af forbindelsen kan opdatere netværket og reparere mindre problemer.

2.

Reparér netværksforbindelsen. For at gøre dette skal du åbne vinduet 'Local Area Connection' (se trin 1) og højreklik på ikonet. Vælg 'Reparation', og vent på Windows for at bestemme problemet og rette det automatisk.

3.

Se status for din 'Lokal forbindelsestilslutning'. Hvis der står 'Begrænset eller Ingen forbindelse', kan der være et problem med din IP-adresse. Sluk dit modem i mindst 30 sekunder, og tænd det igen. Se om statusen for din internetforbindelse ændres. Hvis du bruger en router eller en switch, skal du slukke for at opdatere indstillingerne og tænde den igen i mindst 30 sekunder.

4.

Indstil computeren til ' DHCP 'indstilling, hvis du bruger en router. Naviger til din 'Local Area Connection' (se trin 1), og højreklik derefter på den. Vælg 'Egenskaber', og klik på fanen 'Generelt'. Vælg 'Internet Protocol TCP / IP,' og vælg derefter 'Egenskaber' lige under menuen. Klik på afkrydsningsfeltet for 'Hent IP-adresse automatisk' og 'Hent DNS-server automatisk.' Klik på 'OK', når du er færdig.

5.

Tilslut Ethernet-kablerne til din modem, router og computer, hvis status for din forbindelse siger 'Unplugged.' Denne status angiver, at den ikke kan oprette et netværk, fordi det ikke kan opdage et Ethernet-kabel. Hvis du allerede har strammet alle kabler, og statusen ikke ændres, skal du muligvis udskifte Ethernet-kablerne.

6.

Genstart computeren, hvis statusen siger 'Tilsluttet' men Du kan ikke oprette forbindelse til nogen websteder. Hvis dette ikke virker, skal du ringe til din internetudbyder og spørge, om der er en tjenesteudfald i dit område.

Tips og advarsler

  • Windows gør ikke tilbyde 'Aktiver' og 'Deaktiver' netværksfunktionen til opkaldsforbindelser.
  • Med Windows XP-netværk er der tidspunkter, hvor der opstår ulige netværksproblemer, og du ved måske ikke, hvordan du håndterer dem. Problemer kan omfatte langsomme netværksforbindelser og problemer med at oprette forbindelse til et netværk, der skyldes enten en langsom internetforbindelse, defekte netværksindstillinger eller problemer med den computer, du bruger. Heldigvis tilbyder Windows XP flere netværkstjenester, som hjælper dig med at løse problemer med netværksforbindelser.