Sådan Hook Up Wired og trådløst internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut bredbåndskablet til dit hjem til en RG-6 kabel splitter. Tilslut de to RG-6-kabler til de to frie udgange på splitteren.

2.

Kør en af ​​kablerne til din kabel- eller satellitudbyder til dit fjernsyn.

Tilslut det andet kabel til den trådløse router ved stikkontakten mærket 'COAX.'

4.

p> Forbind et Ethernet-kabel fra routeren til Ethernet-indgangen på dit skrivebordstårn eller en bærbar computer. Skrivebordet vil nu blive forbundet til internettet i en kablet forbindelse. Indtast routerens IP og adgangskode i netværksafsnittet på dit kontrolpanel. ('Start' og derefter 'Kontrolpanel.' 'Netværk og Internet.')

5.

Tænd en enhed, der har en trådløs internetfunktion.

6.

Klik på ikonet 'Start' i Windows nederst til venstre på skærmen. Klik på 'Kontrolpanel.' Vælg og klik på 'Netværk og internet'.

7.

Klik på 'Netværk og delingscenter'. Vælg og klik på 'Opret forbindelse til et netværk.'

8.

Klik på netværket af dit hjem eller kontor. Der vil være alle tilgængelige trådløse netværk opført.

9.

Indtast SSID (service sæt identifikator) eller navn på dit netværk. Indtast WEP-nøglen. WEP-nøglen er adgangskoden til et trådløst netværk. Du kan få SSID- og WEP-nøglen fra din internetudbyder. Klik på 'Connect'.

Tips og advarsler

  • Du kan forbinde en ubegrænset mængde enheder trådløst, selv om flere enheder vil forringe forbindelsens hastighed.
  • For ikke-Windows-enheder skal du henvende dig i brugerens manual for at få oplysninger om tilslutning til et trådløst netværk. De samme SSID- og WEP-nøgleoplysninger vil blive brugt uanset enhed.
  • Der er to muligheder for ledningsføring af dit hjem eller kontor til internetforbindelse. Kablet tilslutning fungerer bedst til stationære computere, fordi computeren bruger mest, hvis ikke alle, af sin tid på ét sted. Bærbare computere eller tabletcomputere som iPad nyder godt af evnen til at oprette et trådløst netværk, da deres portabilitet betyder, at de næppe vil være på ét sted for længe. Du kan vælge hvilken metode der fungerer bedst i dit hjem eller har begge midler til din rådighed.