Typer af ikke-routable protokol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  I computernetværk er en protokol et sæt regler for, hvordan to netværksenheder kommunikerer med hinanden. Protokoller bestemmer yderligere, hvordan de data, der skal overføres, deles, hvordan datadelene skal pakkes, størrelsen på datapakken og typen af ​​kryptering, der skal anvendes. Hvis et netværk er opdelt i flere segmenter af en mellemliggende netværksenhed, såsom et knudepunkt eller en switch eller en router, kan computere på forskellige segmenter kun finde hinanden og etablere kommunikation, hvis de begge bruger en rutefri protokol, en der har evnen at identificere ikke kun computere, men netværkssegmenterne hvor de er placeret. I enkle, enkeltstående segmentnetværk er det lettere og hurtigere at etablere kommunikation ved hjælp af ikke-routable protokoller.

NetBIOS

NetBIOS (Network Basic Input / Output System) er en ikke-routabel protokol, der anvendes på single segment-lokal område netværk eller inden for enkelt segmenter af rutede netværk. Microsoft-implementeringen af ​​denne protokol er NetBEUI, efter IBM-forbedring til NetBIOS, som gik forbi dette navn. NetBios har flere funktioner. Det bruges til at registrere navnet på en computer på et netværk, så ingen andre computere med samme computernavn kan deltage i netværket. Det kan afregistrere et computernavn fra netværket, hvis en computer lukker ned eller har navnet ændret. Det er også ansvarligt for at kigge på andre navne på netværket, så hvis en computer skal kommunikere med en anden computer, er NetBIOS-protokollen ansvarlig for at sende en anmodning til den pågældende computer. Først da kan kommunikation mellem de to computere etableres.

DLC

Data Link Control-protokollen (DLC) bruges til at etablere kommunikation mellem IBM mainframe computere og mini-computere som AS / 400. Microsoft omfattede DLC-protokollen til operativsystemer op til Windows 2000. Downloads er tilgængelige fra Microsoft til senere operativsystemer, men Microsoft garanterer ikke, at downloadsne vil fungere. Microsoft-implementeringen af ​​DLC er en 32-bit version, som bruges til at tillade pc-baserede netværk at kommunikere med IBM-mainframes og mini-computere og kræver brug af emuleringssoftware til at aktivere dette.

RIP

Routing Information Protocol RIP) er en ikke-routeret protokol, der alligevel spiller en afgørende rolle i rutede netværk. I rutede netværk er hvert kabelsegment forbundet til en enhed kendt som en router, som kan acceptere mange kabelsegmentforbindelser. Routere er forbundet til hinanden for at danne større netværk. I et rutet miljø identificeres computere på forskellige segmenter med et unikt nummer kendt som en IP-adresse. Routerede netværk anvender TCP / IP-protokollen, og en del af en computers IP-adresse identificerer det netværkssegment computeren er tilsluttet. Routere skal vide, hvilke kabler der skal sendes information ned for at etablere forbindelser mellem computere på fjernsegmenter. af, hvordan man bedst kan sende data til fjernsegmenter ved hjælp af det mindste antal segmenter. Disse poster holdes i en rutedatabase, der opdateres på hver router. Når et segment tilføjes til en router, bruges det ikke-routable RIP til at opdatere alle andre routere, der er tilsluttet til den pågældende router. RIP er en ikke-routabel og er en hurtig og effektiv protokol.