Ulemperne ved Thin Client

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Med mange virksomheder og it-afdelinger gør en indsats for at styrke deres bæredygtighed, har den lave energi tynde klient kommet tilbage i computeren verden. Tynde klienter stole på en server til at håndtere forarbejdning og opbevaring, da den lokale maskine ikke har hardware til at håndtere disse opgaver som almindelige stationære computere gør. Som andre ting har tynde klienter også deres ulemper.

Serveren

En af de største ulemper ved en tynd klientcomputer er selve serveren. Da tynde klienter ikke behandler noget eller gemmer data på egen hånd, kræver de en forbindelse til en server til at håndtere disse opgaver for dem. I modsætning til en almindelig stationær computer eller en tykk klient, hvis serveren falder ned eller lider af hardwarefejl, påvirkes alle tilsluttede tynde klienter, og de virker ikke. Desktops kan derimod stadig arbejde i en lokal databehandlingskapacitet uden at netværksressourcer skal forbinde servere med fejl.

Netværksbåndbreddeproblemer

Da tynde klienter kræver en forbindelse til en server, er de også afhængige af netværket infrastruktur. Hvis netværket lider af flaskehalse, lags eller outages, arbejder de tynde klienter i minimal kapacitet, hvis de overhovedet kan fungere. Som med problemer i forbindelse med serveren, hvis tynde klienter mister deres forbindelse til serveren på grund af et netværkstab, fungerer de ikke.

Manglende multimediestøtte

Medierige applikationer som lyd og video kræver en stor del af netværksressourcer samt computerkraft til at spille. Med tynde klienter deles computerkraft blandt alle klienter, der er tilsluttet computeren. Båndbredde, der bruges til at levere pakker mellem serveren og den tynde klient, deles også mellem alle tilslutninger. På grund af at disse ressourcer har en præmie i en tynd klientindstilling, kører ressourcerige multimedieapplikationer ikke effektivt på disse maskiner.