Fjernadgangstips

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Fjernadgang med en computer skaber fleksibilitet og bekvemmelighed, men der er foranstaltninger, der skal træffes for at sikre, at din adgang er sikker og pålidelig. Den fleste fjernadgang foregår via trådløse netværk, og der er sikkerhedsproblemer, der skal overvejes for at undgå datatyveri og malwareinfektion. Fjernnetværk kræver særlige sikkerhedsprotokoller og forbindelser for at være effektive. Samarbejdsværktøjer giver folk mulighed for at arbejde sammen i realtid, når tilslutningsmuligheder og software applikationer fungerer og konfigureres korrekt.

Trådløse netværk

En stor fjernadgang til computeren foregår via trådløse forbindelser. Trådløs teknologi kan åbne muligheden for at arbejde fra hvor som helst en trådløs router kan tilgås, men der er sikkerhedsrisici. Hvis du vil få adgang til usikrede trådløse forbindelser, f.eks. På et lokalt trådløst 'hot spot', skal du have flere lag af sikkerhed. Sørg for, at din internetbrowser har protokoller til at genkende websteder, der forsøger at få dig til at downloade skadelig software. Har også en firewall på din computer som et sekundært lag for at genkende og forhindre malware infektioner. Lad være med at være opmærksom på, at hackere kan få adgang til din computer via en usikker trådløs forbindelse, så vær forsigtig med at arbejde med værdifulde eller følsomme data. Sikre hjem og kontor trådløse forbindelser med de korrekte niveauer af adgangskontrol og kryptering.

Fjernnetværk

Fjernnetværk gør det muligt for computerbrugere at få adgang til internetforbindelser og delte netværksressourcer. For hjemmenetværket kan dette gøres ved blot at oprette og sikre en trådløs router. For virksomheder giver fjernnetværk medarbejdere mulighed for at få adgang til netværksservere og kommunikationssystemer med henblik på samarbejde og fildeling. Terminal-tjenester og VPN-forbindelser (Virtual Private Network) giver mulighed for sikker adgang til softwareprogrammer, datalagring og firewall-sikkerhed. For at oprette et virksomhedsnetværk skal du have teknisk support, enten internt eller outsourcet. En stor del overvågning og vedligeholdelse af netværket kan udføres fra eksterne datacentre, og support til hjælpservice med fjern problemløsning tilbydes af it-administrerede tjenesteudbydere. Sikkerhedslag for fjernadgangsforbindelser skal overvåges og vedligeholdes for at forhindre risikoen for at blive ramt af malware og hackere.

Collaborative Software

En fordel ved fjernadgang er evnen til at bruge samarbejdsoftware til at arbejde sammen med kolleger uden at skulle møde dem ansigt til ansigt. Dette kan spare en masse tid og penge med hensyn til rejser. Disse teknologier omfatter e-mail, videokonferencer, webinar software og dokumentdeling software, som gør det muligt for folk at arbejde på dokumenter og kommunikere i realtid fra fjerntliggende steder. Nogle løsninger kræver hardware- og / eller softwareopkøb, mens andre kan fås som en tjeneste, hvor du betaler et abonnement på adgangsrettigheder.