Sådan finder du uønskede IP-adresser Adgang til din computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug netstat-kommandoen på Windows-operativsystemer til at få en liste over, hvilke programmer der har adgang til hvilke IP-adresser via hvilke porte på din computer. For at bruge netstat skal du åbne en kommandolinje ved at klikke på knappen Start, klikke på knappen Kør og skrive 'CMD' i feltet Kør og klikke på OK-knappen. Skriv 'netstat' i kommandolinjevinduet for at se listen over programmer, IP-adresser og porte, der forbinder til internettet.

2.

Installer firewallsoftware på din computer, der vil advare dig om, hvilke typer indkommende og udgående forbindelse forsøg der forekommer på din computer. Brug af en tredjeparts firewall software giver dig stor fleksibilitet på dette område, da de fleste applikationer giver dig mulighed for at oprette popup-advarsler, der vises, når ukendte eller uønskede IP-adresser forsøger at oprette forbindelse til din computer.

3.

Installer og kør en pakkesnuffende applikation som Wireshark eller Ethereal, som viser dig pakkeniveaukommunikation til og fra din computer. Inkluderet i pakken er information om hvilke IP-adresser der sender og modtager information til og fra din computer. At køre denne type software kræver en avanceret teknisk forståelse af computere, så det kan kræve, at du søger hjælp fra en kvalificeret person til at hjælpe.

Internettet kan være et farligt sted, uanset om du er en let eller tung bruger. Hackere, automatiserede systemer og andre typer af indtrængninger scanner konstant computere, der er på internettet for at forsøge at bryde ind i dem for at stjæle oplysninger og skabe kaos, hvor det er muligt. Nogle gange er det svært at vide, om uønskede IP-adresser har adgang til din computer, medmindre du ved, hvilke typer tricks og software der giver dig kanten.