Hvad er en ISDN internet service?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Historie

ISDN'er begyndte at erstatte opkaldstjeneste i 1990'erne. Ligesom dial-up bruger den en telefonlinje, men det er meget hurtigere. Introduktionen af ​​ISDN'er startede krigene mellem internetudbydere (ISP'er) for at give hurtigere tjenester. I 2000'erne blev ISDN-tjenester for det meste erstattet af nyere og mest omkostningseffektive internetforbindelsesmetoder, som f.eks. De hurtigere og mere effektive digitale abonnentlinjer (DSL).

Funktioner

En ISDN arbejder over en dedikeret linje, der bærer både digitaliserede data og samtaler, hvilket betyder, at brugerne ikke behøver at gå glip af telefonopkald, mens de er forbundet til internettet (et problem med den ældre opkaldsmetode). Denne opsætning kræver, at kunden køber en ISDN internet service, software , hardware og en ISDN-telefonlinje fra telefonselskabet.

Typer

ISDN'er kommer i to typer af tjenester. En type, basisfrekvensgrensesnittet har to datakanaler, der hver arbejder ved 64 kilobits per sekund. Den anden type, den primære frekvensinterface, bruger en enkelt linje, der indeholder 23 kanaler, og opererer med en samlet hastighed på 1.544 kilobits per sekund. Denne type ISDN bruges mere almindeligt i store virksomheder.

Fordele

At den tid det blev introduceret, ISDNs største fordele var dens fart og dets evne til at rumme både telefonopkald og internetforbindelser. Dette var især nyttigt med downloads, som ofte bundet telefonlinjer i timevis.

Sjov Fakta Når ISDN blev lanceret, og folk havde problemer med tjenesten, ville de ringe til deres telefonfirma for at bede om hjælp. Desværre kunne virksomheden ofte ikke svare på deres spørgsmål, og der blev udviklet en vittighed, at ISDN stod for, hvad brugere ville høre, da de ringede til at spørge om det: 'Jeg gør stadig ikke det.' Et integreret service-digitalt netværk eller ISDN er en højhastigheds-internet-tjeneste, der løber gennem en telefonlinje. ISDN-tjenesten var fortolkningen mellem dial-up Internet og dagens DSL- og ADSL-tjenester.