Sådan Ping Andre Computere eller Websites

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

For at kunne køre ping-kommandoen er det nødvendigt at åbne en kommandoprompt. For at gøre dette skal du gå til knappen Start og derefter klikke på Kør. Skriv 'cmd' i tekstboksen. uden citaterne. Dette åbner kommandopromptvinduet.

2.

Det næste trin er at udstede kommandoen. Du skal kende IP-adressen på den computer, du forsøger at nå, eller domænet på det websted, du forsøger at få adgang til, som google.com eller yahoo.com. I dette eksempel vil vi blot pinge din egen computer. Dette er en god test af dit netværkskort. Din hjemme-IP-adresse er altid 127.0.0.1.

3.

Så nu udsted kommandoen. Type u0026 quot; ping 127.0.0.1 u0026 quot; og dine resultater skal se ud som skærmbilledet her.

4.

Prøv nu at pinge et websted. I kommandopromptvinduet skriver du u0026 quot; ping google.com u0026 quot; og du vil se resultaterne vises som billedet her.

5.

Resultaterne fra hver af disse viser dig din forbindelse. Den første vil teste dit netværkskort, den anden vil teste din tilslutning til hjemmesiden. Hvis du får en tidsbestemt fejl eller pakker tabt i dine resultater, vil du vide, at der er noget galt med din netværksforbindelse et sted. Du kan bruge andre kommandoer som spor for at hjælpe med at bestemme, hvor problemet opstår.

Tips og advarsler

  • Husk at teste et par forskellige hjemmesider, fordi nogle websites (som ehow) vil have pinging deaktiveret, så intet nogensinde bliver sendt tilbage.
  • Se de relaterede artikler nedenfor for, hvordan du bruger andre fejlfindingskommandoer.
  • Ping-kommandoen er et simpelt værktøj til fejlfinding af netværk. Forfatteren hedder det for lyden, som sonar gør på ubåde, fordi princippet er det samme. Ping-kommandoen sender et signal eller en pakke til et bestemt sted og venter på, at de kommer tilbage. Den angivne placering kan enten være en anden computer eller et websted (hvilket teknisk set er en anden computer).