Sådan finder du MAC-adressen på en netværkscomputer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i kommandoprompten og tryk på 'OK' knappen. Dette åbner DOS-kommandoprompten.

2.

Indtast 'ping u0026 lt; computer\_name u0026 gt;' ind i kommandoprompten. Udskift 'u0026 lt; computer\_name u0026 gt;' med navnet på netværkscomputeren. Denne kommando giver dig computerens IP-adresse. Arp-kommandoen oversætter IP-adressen til MAC-adressen, så først er IP'en nødvendig. Noter IP-adressen.

3.

Indtast 'arp -a u0026 lt; IP\_address u0026 gt;' ind i kommandoprompten. Udskift 'u0026 lt; IP\_address u0026 gt;' med IP-adressen hentet i trin 2. Dette oversætter IP-adressen til en MAC-adresse til netværkscomputeren.

4.

Se output i DOS-kommandoprompten. I kolonnen mærket 'Fysisk adresse' er netværkscomputeren MAC-adresse.

En MAC-adresse (Media Access Control) er et unikt nummer tildelt til hvert netværkskort, der er installeret på en maskine. Du kan bestemme MAC-adressen på en hvilken som helst computer på netværket ved hjælp af kommandoprompten til Windows DOS. Brug to kommandoer - ping og arp - find ud af den fysiske adresse på en netværkscomputer. Disse to kommandoer er nyttige for enhver netværksadministrator, der skal holde styr på netværksmaskinkonfigurationer.