Sådan finder du en MAC-adresse i registreringsdatabasen

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows Start-knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'regedit' i tekstboksen og tryk på 'OK' knappen. Dette starter Windows-registreringsdatabasen.

Naviger til 'HKEY\_LOCAL\_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class \ {4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}' -mappen i registret. Dette holder netværkskortindstillingerne til din adapter.

3.

Højreklik på registernøglen mærket 'NetworkAddress' og vælg 'Modify.' Dette åbner et nyt vindue, hvor du kan se hele MAC-adressen til dit netværkskort (se det lige fra registreringsvinduet afkortes de endelige tegn).

4.

Se hele MAC-adressen. MAC-adressen er en alfanumerisk etiket på 12 tegn. Tegnene i det åbnede vindue er den fysiske adresse på dit netværkskort.

En MAC-adresse (Media Access Control) er en fysisk adresse, der er hardkodet på et netværkskort. Denne alfanumeriske mærkat er unik for hvert udført netværkskort. Du kan finde MAC-adressen på dit netværkskort i dit Windows-registreringsdatabase. Registreringsdatabasen indeholder computerens indstillinger, konfigurationer og brugerpræferencer samt vigtige operativsystemværdier, som f.eks. Din MAC-adresse.