Sådan tilkobles en 5-port Linksys Switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk dit kabel- eller DSL-modem og tilslut det til routeren ved hjælp af et Ethernet-kabel. Den ene ende af kablet sættes i modemets RJ-45-stik, mens den anden stik ind i routerens WAN-port. Bemærk, at WAN-porten er mærket og er adskilt fra de fem nummererede porte på bagsiden af ​​enheden. Når de er tilsluttet, skal du tænde modemet, vente 45 sekunder og tænde routeren.

2.

Slut computeren til routeren. Du kan bruge et Ethernet-kabel at tilslutte computerens netværksstik til en af ​​de nummererede porte på bagsiden af ​​enheden eller tilslutte det trådløse netværk, der hedder 'linksys'.

3.

Brug din trådløs-aktiveret computer til at forbinde trådløst til Linksys. Windows-brugere kan finde linkys-netværket ved at klikke på ikonet for trådløst netværk i systembakken (placeret nederst i højre hjørne af skærmen), mens Mac-brugere kan oprette forbindelse til det trådløse netværk ved at trække ned pizza- formet trådløst netværk ikon placeret øverst til højre på skærmen.

4.

Konfigurer indstillingerne på din router ved at starte din webbrowser og indtaste 192.168.1.1 i adresselinjen . Du skal indtaste 'admin' for både brugernavnet og adgangskoden for at få adgang til konfigurationsskærmen.

5.

Giv din router et navn i feltet 'Ruternavn'. Bekræft, at DHCP-serveren er aktiveret, og at tidszonen er korrekt, og klik derefter på fanen 'Trådløs'. Giv dit trådløse netværk et navn, og vælg derefter undermenuen 'Sikkerhed' under 'Trådløs'. Opret en adgangskode til dit trådløse netværk, og klik derefter på fanen Administration, og indtast et nyt administratornavn og kodeord.

6.

Klik på 'Fortsæt' og tilslut trådløst som beskrevet i trin 3, ved at bruge det trådløse netværksnavn / adgangskode som etableret i trin 5. Hvis du 'er tilsluttet et kabelmodem, så er du færdig med konfigurationsprocessen. Hvis du bruger DSL, skal du fortsætte til trin 7.

7.

Indtast 192.168.1.1 i browserenes URL-felt og indtast adminnavnet og adgangskoden (som du etableret i trin 5) for at afslutte opsætningen. Vælg 'PPPoE' i rullemenuen 'Internet Connection Type'. Indtast brugernavnet (normalt din e-mail-adresse) og adgangskode, der leveres af din DSL-tjeneste. Klik på 'Gem indstillinger' og lad routeren genstarte.

Tips og advarsler

  • Udfør skærmgriber på alle Linksys 'konfigurationsruder i tilfælde Du skal omkonfigurere indstillingerne.
  • Hvis du glemmer din administrator eller netværksadgangskode, skal du nulstille routeren ved at bruge en pen til at holde i knappen 'Reset' på bagsiden af ​​enheden i 45 sekunder, mens routeren er tændt.
  • Giv dit trådløse netværk ikke en oplagt adgangskode.
  • En 5-port Linksys Switch er en netværksrouter, der gør det muligt for brugere at forbinde enten med en ledning (ved hjælp af et Ethernet RJ-45 kabel) eller trådløst, og understøtter alle vigtige trådløse protokoller. 5-Port Linksys Switch er et populært valg for både hjemme- og virksomhedens brugere og har et ry for at være pålidelig og let at konfigurere. Det er almindeligt knyttet til et kabel eller DSL modem for at give flere brugere adgang til internettet.