Sådan ændres Domain Group Policy

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Log ind på din administratorkonto på din Windows Server-konsol. Klik på 'Active Directory Users and Computers', der findes i menuen Administrative Tools. Dialogboksen Active Directory-brugere og -computere skal nu indlæses.

2.

Vælg listen for det domæne, du ønsker at ændre ved at højreklikke på den i listen under 'Active Directory Users og computere. ' Rul ned og vælg 'Egenskaber'.

3.

Vælg fanen 'Gruppepolitik' i dialogboksen Egenskaber. Vælg den gruppepolitiske liste, du vil ændre, og vælg derefter 'Rediger'. Hvis du ikke allerede har oprettet andre gruppepolitikker end standard domænepolitikken, skal du oprette en ny politik. For at gøre dette skal du vælge 'Ny' i dialogboksen Egenskaber. Vælg derefter 'Rediger'. Dialogboksen Gruppepolitisk objektredigerer nu Indlæs på skærmen.

4.

Vælg den domæne gruppepolitik, der er angivet under Indstillinger, der skal ændres. En dialogboks vil blive indlæst for den pågældende indstilling. Vælg en af ​​de muligheder, der er angivet på Indstillinger fanen. Indstillinger er 'Aktiver', 'Ikke konfigureret' og 'Deaktiver'.

Inden fanen Forklar vælger du 'OK' for at gøre denne ændring permanent, skal du vælge fanen 'Forklar'. , bliver du fortalt præcis, hvad der sker med din domænegruppepolitik og hvilke brugere det påvirker. Hvis virkningerne af denne ændring er acceptable, skal du vælge 'OK' for at gøre ændringen permanent. Fortsæt med disse trin, for at alle domænegruppepolitikker kan ændres.

Ændring af domænegruppepolitik er en nødvendighed for alle netværksadministratorer. Ved at udføre denne opgave kan du øge din netværkssikkerhed. Du kan også forhindre, at brugere i din gruppe får adgang til skadeligt indhold. Opsætning af disse politikker kan også forhindre andre misbrug af netværket. Modifikationer kan forhindre dine medarbejdere i at spilde virksomhedstid ved at surfe på internettet i stedet for at være produktive.