DIY: WiFi Internet udstyr

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Udstyr

Det første, du skal bruge, er en bredbåndsinternetforbindelse. Du må bruge en hvilken som helst udbyder, f.eks. kabel eller DSL. Du skal derefter bruge en trådløs router. Søg efter en router, der overholder 802.11a- eller 802.11g-standarden. Denne trådløse standard giver den største hastighed (54 Mbps) og en pålidelig signalstyrke. En nyere standard, 802.11n, med hastigheder på op til 100 Mbps, ligger i horisonten.

Forbindelser

Slut den trådløse router i følgende rækkefølge: bredbåndsinternetforbindelse til bredbåndsmodem; bredbåndsmodem til trådløs router; trådløs router til stationær computer. Kablet, der kræves for at foretage disse tilslutninger, følger med enheden. Routeren forbinder til computeren via ethernet-porten. I nogle tilfælde kombineres dit bredbåndsmodem og den trådløse router i samme enhed.

Brug af

Når du har bekræftet, at du har en god internetforbindelse på skrivebordet, og al strøm er tændt, skal du tænde din bærbare computer eller anden computer med trådløs forbindelse. Navnet på din router skal vises på listen over tilgængelige netværk. Vælg det fra listen, og vælg derefter Connect. På et tidspunkt vil du gerne gøre din forbindelse sikker for at forhindre andre i at bruge din forbindelse eller muligvis få adgang til din computer. WiFi betyder trådløst internet, både hjemme og på offentlige steder via trådløse internet-hotspots eller adgangspunkter. Udtrykket kan også anvendes til trådløs internetadgang via bærbare enheder som eReaders. Nedenfor er en guide til hjemmebrugere, der ønsker at installere en trådløs internetforbindelse.