Sådan bruger du et fjernt skrivebord til en iMac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Aktiver VNC på iMac-værtscomputeren. OS X leveres med en indbygget VNC-server. Dette giver dig mulighed for at oprette forbindelse til din iMac eksternt. For at gøre dette skal du gå ind i 'Systemindstillinger' og derefter 'Deling'. Du får en liste over tjenester på fanen. Kontroller listen 'Apple Remote Desktop', og klik derefter på 'Adgang til privilegier'. Du kan nu tænde VNC og angive et kodeord.

2.

Find iMacs IP-adresse. Åbn 'Systemindstillinger' og derefter gå til afsnittet 'Internet og netværk'. Du vil blive præsenteret med en liste over dine nuværende netværksforbindelser. Hvis du f.eks. Er forbundet med Ethernet, skal du klikke på 'Ethernet.' På skærmen 'Netværk', der vises, skal du vælge 'TCP / IP.' Dette vil vise din IP-adresse. Skriv dette ned.

3.

Download en VNC-klient. Dette afhænger af dit operativsystem på den computer, du vil bruge til at oprette forbindelse. For Mac'er, prøv 'Kylling af VNC.' Hvis du er på en pc, er 'Tight VNC' et godt valg. Begge disse programmer er open source og fri software. Installer VNC-klientsoftwaren. Følg vejledningen fra programinstallatøren.

4.

Hvis du forsøger at oprette forbindelse til værtens iMac fra det lokale netværk, skal du gå til trin 5. Hvis du forsøger at oprette forbindelse via et bredt netværk (WAN), f.eks. Internettet, skal du gå til trin 6.

Eksternt skrivebord på et LAN: Start VNC-programmet på klientcomputeren. Når VNC beder om et computernavn, skal du indtaste IP-adressen på værtscomputeren. Derefter vil du blive præsenteret med login-skærmen for værtscomputeren. Log på som normalt.

6.

Fjernskrivebord på et WAN: Konfigurer den router, der bruges af dit netværk for at tillade forbindelsen til fjernskrivebordet. Start med at logge ind på routeren med administratornavnet og adgangskoden. Se efter en 'Ekspert' eller 'Avanceret' sektion og klik på dette. Søg efter afsnittet 'Port Forwarding'. Opret en ny tjeneste .Kald denne 'Remote Desktop' eller engang Hing let at huske. Indtast '5900' (ingen citater) for 'Startport' og 'Afslut port'. Indtast derefter IP-adressen, som du fandt ovenfor i trin 2, for 'Server' eller 'Computer'. Du skal gøre dette for både 'TCP' og 'UDP' -forbindelserne (selvom nogle routere gør det muligt at på samme tid).

Find din routerens IP-adresse. Dette kan normalt findes på routerens opstartskærm, når du logger ind. Eller check under ' Egenskaber 'eller' Systemstatus '-afsnittet. Skriv ned denne IP-adresse.

8.

Gå til fjernmaskinen Start din VNC-klient Når du bliver bedt om et computernavn, skriv i IP-adressen til den router, du fandt i trin 7. Når du bliver bedt om det, skal du indtaste dit navn og din adgangskode for at logge på iMac.

Tips og advarsler

  • Mange routere giver dig mulighed for at lave en sikkerhedskopi af konfigurationsfilen. Udnyt dette.
  • Selv om de fleste mennesker ikke er opmærksomme på det, leveres Mac OS X med fjernbetjeningssoftware inkluderet. Når det er aktiveret, er alt, hvad du har brug for at oprette forbindelse til iMac, et VNC-program (virtuelt netværk). Den eneste vanskelige del kommer, hvis du forsøger at oprette forbindelse til iMac via en router.