Sådan får du adgang til et hjemmenetværk via internettet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Aktivér indstillingen Fjernskrivebord på din hjemmecomputer (din hjemmecomputer skal køre Windows XP Professional) ved at gå til menuen 'Start' og derefter til 'Kontrolpanel' og derefter til 'Performance and Maintenance' indstillingen. Derefter skal du klikke på indstillingen for at få adgang til 'System'.

2.

Klik på fanen mærket 'Fjernbetjening', og marker afkrydsningsfeltet ud for linjen, der angiver 'Tillad brugere at tilslutte fjernt til denne computer. '

3.

Kontroller, at din firewall er indstillet til at tillade tilslutninger ved at gå til' Start 'menuen og derefter til' Control Panel 'og derefter til' Sikkerhedscenter '. Klik på 'Windows Firewall' og sørg for, at boksen 'Tillad undtagelser' ikke er slået til.

4.

Hent computerens IP-adresse ved at gå til Whatismyipaddress.com . Skriv dette tal ned, fordi du får brug for det senere for at få adgang til hjemmenetværket.

5.

Installer Remote Desktop Connection Client på fjerncomputeren. Dette er påkrævet for at få adgang til dit hjemmenetværk på tværs af internettet.

6.

Få adgang til hjemmenetværket langt fra ved at gå til menuen 'Start' på en fjerncomputer. Gå til 'Alle programmer' -listen og derefter til mappen 'Tilbehør'. Derefter åbner du mappen 'Kommunikation' og vælger muligheden for 'Fjernbordsforbindelse.'

7.

Indtast hjemme-computerens IP-adresse fra trin 3 og tryk på 'Enter'. Når du har indtastet et brugernavn og en adgangskode (hvis den er indstillet på din hjemmecomputer), bliver du forbundet til dit hjemmenetværk.

Adgang til dit netværk fra det fjerne er muligt med inkluderingen af ​​fjernskrivebordet til rådighed i Windows XP Professional eller Business, Professional og Ultimate versioner af Windows Vista og 7. Remote Desktop giver dig fuld adgang over din hjemmecomputer og hjemmenetværk fra enhver anden pc med internetforbindelse. Aktivering af Remote Desktop vil tage noget tid, men resultaterne vil være det værd, når du overvejer den ekstra produktivitet, der er mulig.