Sådan forbedres VoIP-kvalitet ved at opgradere din router-firmware

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Opret forbindelse til din router via en webbrowser. Log på routeren ved at angive brugernavn / adgangskode.

Bemærk den aktuelle firmwareversion (øverst til højre for LinkSys).

2.

Kontroller DD-WRT-routerdatabasen for din specifikke fabrikant-, model- og firmware-revision, der er registreret i trin 1. Bekræft, at den angiver 'ja' under den understøttede kolonne. Hvis det angiver u0026 quot; nej u0026 quot; eller 'wip'

> Læs afsnit 1-3 i installationswiki. I sektion 4 finder du din specifikke router- og firmwareversion, og klik derefter på linket til Wiki-siden for den pågældende router. Læs installationsskridtene omhyggeligt.

Download din router Wiki, så du har adgang til det, efter du har startet opgraderingen (fordi du IKKE har adgang til internettet under opgraderingen).

Linket til DD-WRT Installation Wiki er nedenfor.

4.

Tilslut til din router via en webbrowser. Log ind på routeren ved at angive brugernavn / adgangskode.

Du skal notere dine nuværende routerindstillinger. I stedet for at skrive alt ned, tager jeg normalt skærmbilleder (ALT + Print Screen) på hver indstillingsside, og indsætter dem derefter i et dokument.

Du vil bruge disse oplysninger til opsætning af din router efter firmwareopgraderingen . Hvis du ikke optager disse oplysninger, må du IKKE OPFØRE.

5.

Gå tilbage til DD-WRT routerdatabasen, søg efter din router og download de nødvendige filer til din computer .

For WRT54G er den generiske firmware-belastning for stor. Som et resultat skal mini'en læsses først, så den generiske. Dette kan eller ikke gælder for din router.

6.

Start firmwareopgraderingen (denne skærm varierer afhængigt af dit routermærke).

7

Gå til det sted, hvor du tidligere har kopieret firmwarefilerne.

8.

Start opgraderingen.

9. < / p>

Når opgraderingen er fuldført, skal du oprette forbindelse til din router via en webbrowser og logge ind ved hjælp af brugernavnet / adgangskoden

10.

Gå gennem hver fane for at kontrollere indstillinger og sæt dem baseret på, hvad du har optaget i trin 4 ovenfor. De mest typiske ændringer, der er nødvendige, er netværksindstillingerne på siden Grundlæggende indstillinger og de trådløse indstillinger.

Sørg for at trykke på knappen Gem på en skærm, hvor du har foretaget ændringer!

Målet med dette trin er at holde indstillingerne som de var før opgraderingen. Vi kommer til QoS-indstillingerne i de næste trin.

11.

Vælg fanen NAT / QoS.

12.

Vælg QoS-fanen

Dette vil nok være den mest udfordrende del af opsætningen. Du skal bestemme, hvor meget båndbredde der skal reserveres til dine VoIP-opkald. I dette eksempel valgte jeg at indstille min VoIP QoS på 80\% af den tilgængelige båndbredde. Jeg ramte regelmæssigt 5000 kbps downloadhastigheder og 500 kbps uploadhastigheder. Som følge heraf reserverede jeg 4000 kbps download og 400 kbps upload.

Indstil QoS-indstillingerne for VoIP ved at indstille prioritet for VoIP-tjenesten (VoIP).

Klik på Gem, når du har foretaget dine ændringer.

13.

Tillykke , er du færdig!

Tips og advarsler

 • Sikkerhedskopier altid din eksisterende routerkonfiguration, inden du forsøger at opgradere. For LinkSys skal du oprette forbindelse til routeren via en browser og vælge Administration? Config Management? Backup.
 • DD-WRT er meget tilpasset. Dette kan også gøre det sværere at håndtere. Men hvis du holder fast i de grundlæggende opsætningsopgaver, vil du være i gang på nul.
 • Sluk altid fjernadgang og trådløs styring for at forhindre uautoriseret adgang til din router.
 • For at kontrollere din forbindelseshastighed, søg på internettet for u0026 quot; speed test u0026 quot; eller 'DSL-hastighedstest'.
 • ALDRIG ændre standardadgangskoden.
 • Brug kun en kabelforbindelse til routeren til at udføre opgraderingen.
 • Jeg havde nogle udfordringer ved hjælp af Mozilla til min opgradering. Det ønskede ikke at begå de ændringer, jeg lavede. Internet Explorer fungerede fint.
 • Læs omhyggeligt Wikis til din specifikke fabrikant og model af WLAN-router, inden du forsøger opgraderingen.
 • Afbrydelse en firmware-opgradering kan murere (gør det ubrugeligt) din router.
 • Brug altid trådløs sikkerhed på din router. WPA er mere sikker end WEP.
 • Hvis du bruger en hjemme VoIP-tjeneste, er det sandsynligvis du har problemer med opkaldskvalitet. Ofte kan du høre den anden opkaler okay, men de har problemer med at høre dig. Det skyldes, at bredbånds uploadhastigheder (i dette tilfælde din stemme) er væsentligt langsommere end downloadhastigheder.

  Ved at indstille en QoS (Quality of Service) på din hjemmerouter garanterer du at downloade og uploade båndbredde til dine taleopkald. Desværre er standard firmware, der leveres sammen med de fleste hjemme routere giver ikke ægte QoS.

  DD-WRT er en OpenSource Linux-baseret firmware-løsning til din WLAN-router. Den er let (effektiv) og har en masse ekstra funktioner. Det vigtigste er at det er sandt QoS.

  Disse trin er ikke for svage af hjertet, men de vil belønne dig med bedre VoIP-opkaldskvalitet.

  Læs vejledningen og advarslerne, FØR du fortsætter.

  Jeg brugte en LinkSys WRT54G til nedenstående eksempel.