Sådan hentes en pc til en Mac trådløs

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bekræft, at din pc har trådløse funktioner ved at vælge 'Min computer' i menuen Start og højreklik på den. Vælg 'Egenskaber', og klik derefter på fanen 'Hardware'. Klik derefter på 'Enhedshåndtering', og et nyt vindue åbnes. Hvis et trådløst kort er installeret, vil du se det under 'Netværksadaptere.'

2.

Vælg 'Indstillinger' under menuen Start. Vælg derefter 'Kontrolpanel' og klik på 'Netværksforbindelser' ruden. Højreklik derefter på 'Trådløse netværkstilslutninger' og vælg 'Se ledige trådløse netværk.' Du vil se alle tilgængelige netværk opført. Fremhæv det trådløse netværk, som du vil oprette forbindelse til, og klik på 'Connect' -knappen. Hvis netværket er sikkert, skal du indtaste et kodeord. Spring trin 3 og 4, hvis dit trådløse netværk er etableret. Hvis din AirPort ikke er konfigureret, skal du fortsætte med trin 3 og 4.

3.

Installer AirPort-softwaren ved hjælp af den cd, der fulgte med enheden. 'Har ikke installationsmediet, eller hvis cd-drevet mangler eller ødelægges, skal du bruge en anden computer til at downloade den fra Apples websted og derefter kopiere downloaden til et flashdrev for at overføre det til din pc.

4.

Start AirPort Utility-softwaren til at konfigurere den trådløse enhed. Her vil du give dit AirPort navn og adgangskode, navngive dit trådløse netværk og sikre det trådløse netværk ved at tildele en sikker adgangskode og konfiguration af AirPort til at oprette forbindelse til din DSL- eller kabelbredbåndstjeneste. Hvis du bruger DSL, skal du klikke på ikonet 'Internet' i konfigurationsruden og vælge 'PPPoE' fra under fanen 'Internetforbindelse'. Derudover skal du bruge dit DSL-kontonavn og adgangskode, som blev tildelt af din DSL-udbyder.

5.

Kontrollér, at du faktisk er forbundet til det relevante netværk. Almindeligt problem med trådløse brugere er, at de uforvarende opretter forbindelse til et andet usikret trådløst netværk, der forekommer inden for rækkevidde.

Tips og advarsler

  • Optag alle brugernavne og adgangskoder på et sikkert sted.
  • At miste dit kodeord betyder, at du skal nulstille din AirPort og udføre hele processen fra bunden.
  • Ikke for længe siden er elementer designet til at arbejde sammen med Mac'er ikke kompatible med pc'er (og omvendt), disse to enestående verdener er fortsat konvergerende, da teknologien bliver mere sofistikeret. Selvom Apples AirPort-serie af trådløse routere kan kun konfigureres med proprietær software (i modsætning til de fleste andre routere, der bruger en standardwebbrowser), de er kompatible med Windows-computere og Mac'er. Faktisk kræves der kun en lille ekstra indsats for at forbinde en pc til et trådløst netværk, der bruger en Apple AirPort-router.