Sådan opretter du forbindelse til et offentligt trådløst internet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Hvis du planlægger på forhånd, er det en god ide at kortlægge steder, hvor offentligt trådløst internet er tilgængeligt. JiWire.com er et godt websted til at finde kort over tilgængelige hot spots.

2.

Når du er inden for rækkevidde af hot spot, skal du tænde for din enhed. På mange batteridrevne enheder er det trådløse kort drevet separat, så sørg for, at det også er tændt.

3.

Træk listen over tilgængelige netværk op. Sådan gøres det, afhænger af enheden: På Windows bærbare computere skal du klikke på 'Start' og derefter 'Opret forbindelse til' for at finde en liste over netværk. På Macintosh-bærbare computere skal du klikke på ikonet Lufthavn øverst til højre på menulinjen. På mange håndholdte enheder vil du trykke på det trådløse ikon med en liste over tilgængelige netværk.

4.

Private netværk, der kræver et kodeord, vises med et låsikon. Offentlige netværk har ikke et låsikon. Du kan oprette forbindelse til ethvert netværk, der vises uden et låsikon. Det er bedre at bruge netværk leveret af etablerede virksomheder; mange privatpersoner, der leverer offentlig service gør det ved et uheld, og der er ingen garanti for, at deres netværk fungerer.

5.

Vælg ethvert offentligt netværk; ikonet vil animere for at vise forbindelsen etableret.

6.

Åbn en webbrowser og bliv til enhver webside. Hvis forbindelsen er helt åben, kommer du til din valgte side. Nogle virksomheder kræver, at du accepterer servicevilkår, inden de forbinder dig andre vil opkræve et gebyr for service og vil gøre det på denne side. Hvis du ikke er tilsluttet, eller du ikke ønsker at betale et gebyr, skal du prøve et andet offentligt netværk på dit sted, hvis en er tilgængelig.

7.

Hvis du ikke kan finde et netværk du forventer, prøv at flytte placeringen af ​​din bærbare computer eller håndholdte enhed; nogle trådløse signaler kan blokere af fysiske hindringer; Hvis du flytter din enhed, selv et par meter, kan du sætte dig i et stærkere signal.

Offentlige trådløse hotspots er en fælles måde at få adgang til internettet på. Disse leveres af virksomheder og privatpersoner, der er villige til at dele deres internetforbindelse med alle inden for rækkevidde. Nogle virksomheder opkræver gebyrer for denne service, mens andre giver det gratis til deres kunder. Tilslutning til et trådløst netværk skal være for det meste automatisk, men du skal vide, hvor du skal finde en trådløs hotspot, og hvilket netværk du skal oprette forbindelse til, når du er derhen.