Sådan oprettes et netværk ved hjælp af både Windows XP og Vista

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Windows XP-konfiguration

1.

Højreklik på ikonet 'Denne computer' og vælg 'Administrer' fra den kontekstmenu, der åbnes. Vælg 'Diskhåndtering' og kontroller filsystemet til din Windows XP-installation; Det skal være enten 'FAT32' eller 'NTFS.'

2.

Åbn menuen 'Start' og vælg 'Kør', hvis dit filsystem er FAT32. Skriv 'cmd' og tryk på 'Enter' -tasten for at starte kommandolinjeværktøjet. Skriv 'konverter c: / fs: ntfs' (med 'c:' som repræsenterer din primære harddisk, som normalt kører C) uden citaterne og tryk 'Enter' for at konvertere dit filsystem til NTFS. Genstart computeren.

3.

Dobbeltklik på ikonet 'Denne computer', hvis du bruger Windows XP Professional for at åbne det og derefter åbne menuen 'Værktøjer' . Vælg menupunktet Mappevalg og find 'Brug enkel fildeling' på fanen 'Vis'. Fjern markeringen hvis den er markeret, og klik derefter på 'Anvend' og 'OK'.

4.

Åbn menuen 'Start' igen, denne gang vælger du 'Kontrolpanel' . Vælg 'Ydelse og vedligeholdelse' i vinduet Kontrolpanel, og vælg derefter 'System'. Vælg fanen 'Computer Name', og klik derefter på knappen 'Change'.

5.

Angiv navnet på 'Workgroup' til den samme arbejdsgruppe, der skal bruges på tværs af netværket . Både Windows XP Professional og Vista er standard til 'Arbejdsgruppe', men du kan ændre dette til et andet navn, hvis du ønsker det.

6.

Hent og installer Microsoft Link Layer Topology Responder

7.

Genstart computeren for at færdiggøre ændringerne i arbejdsgruppen og operativsystemet.

Windows Vista-konfiguration

1

Åbn menuen 'Start' og vælg 'Kontrolpanel' for at åbne Windows Vista Kontrolpanel.

2.

Klik på ' System og vedligeholdelse 'i vinduet Kontrolpanel, og klik derefter på' System 'for at få adgang til computerens systemoplysninger.

3.

Klik på' Skift indstillinger ' valgmulighed til højre for 'Computernavn, Domæne og Arbejdsgruppeindstillinger' -listen nær bunden af ​​siden. Klik på knappen 'Skift' i det nye vindue, der åbnes.

4.

Kontroller, at indstillingen 'Arbejdsgruppe' er valgt, og skift arbejdsgruppenes navn for at matche den, du har angivet på Windows XP-computeren. Klik på 'O' K 'for at acceptere indstillingerne.

5.

Genstart computeren for at færdiggøre de nye arbejdsgruppeindstillinger.

Tips og advarsler

  • Nyligt delte filer og mapper vil ikke altid være synlige for computere, der kører andre operativsystemer med det samme. Det kan tage 10 eller 20 minutter, før de bliver synlige.
  • Introduktionen af ​​Windows Vista bragte en række ændringer i Windows-operativmiljøet. Desværre har nogle af disse ændringer forårsaget problemer med netværksopdagelse mellem Vista og dets forgænger, Windows XP. Det er muligt at samle XP- og Vista-computere sammen, selvom der skal tages forskellige trin på XP- og Vista-maskinerne. Konfigurationerne er lette at gøre og tager kun et par minutter, hvorefter computerne skal genstartes.