Sådan overvåger netværkstrafik på min pc med Freeware

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Find den rigtige del af netværket for at overvåge. Nogle gange kaldes 'choke points', de bedste steder er hvor meget netværkstrafik sendes. Dette afhænger meget af, hvordan dit netværk er konfigureret. Men uanset hvor din computer er tilsluttet, vil den altid kunne overvåge trafikken, den sender eller modtager.

2.

Download og installer Wireshark. Den er tilgængelig på http://www.wireshark.org til Windows og Unix-baserede platforme.

3.

Log ind som administrator og kør Wireshark. Klik på navnet på det netværkskort, du vil bruge til at overvåge netværkstrafik under 'Interface List'. Wireshark vil begynde at overvåge netværkstrafikken.

4.

Tryk på ' Stop Capture '-knappen i værktøjslinjen, når du er færdig med at overvåge netværkstrafik. Du kan nu bruge Wiresharks analyseværktøjer til at se, hvad der foregår i hver netværkspakke. Se http://www.wireshark.org/docs/ for Hjælp med analysen.

Tips og advarsler

  • Optagelse af andres data kan være ulovlig i din jurisdiktion. Sørg for, at du kun indfanger oplysninger, som du lovligt har lov til at optage.
  • Har du nogensinde spekuleret på, hvad de blinkende lys på din netværksrouter eller computer handler om? Nå, hvis du virkelig vil vide, hvad der foregår på dit netværk, skal du se dataene. Heldigvis er der freeware værktøjer, der giver dig mulighed for at optage, inspicere og analysere hver enkelt byte, der går forbi din computers netværkskort .