Sådan holder du en e-mail fra, at du er spam

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Øg beskyttelsesniveauet på dit spamfilter. De fleste e-mail-servere har flere forskellige indstillinger af beskyttelse; Hvis du øger dette, kan det hjælpe med at reducere den spam, du modtager.

Gå til afsnittet 'Indstillinger' i din e-mail-konto for at kontrollere niveauet af spambeskyttelse, du har, og placere det på et mellem- eller højt niveau.

2.

Åbn ikke mistænkelige e-mails. Tjek dine kontakter omhyggeligt, før du åbner email fra en ukendt adresse, især en email, som følger med vedhæftede filer. Åbning af spam-e-mail kan give spammere adgang til information.

3.

Slet ikke spam-e-mails direkte fra din e-mail-indbakke. I stedet skal du rapportere dem.
E-mail-servere har normalt en funktion, der giver dig mulighed for at rapportere e-mails som spam, som vil omdirigere disse e-mails til en spam- eller papirkurvmappe. Brug denne funktion til at rapportere al spam i din indbakke.

4.

Send ikke din virksomheds e-mailadresse i feedbackformularer eller offentlige steder. E-mail-adresser samles ofte i bulk fra undersøgelser og offentlige websteder og sælges derefter. Konfigurer en dummy-e-mail-adresse til brug for enhver offentlig aktivitet.

5.

Brug et beskyttelsesformat, når du placerer din e-mail-adresse på en offentlig eller virksomhedswebsted. Hvis du f.eks. Skriver din adresse som johndoe [at] email [dot] com, forhindrer spyware og andre webcrawlere at hente e-mail-adressen som et link og holde det væk fra spammere.

6.

Ikke åben eller svar på spam-mail. At reagere på spam-mail åbner din email-konto for yderligere aktivitet fra spammere.

Tips og advarsler

  • Du kan downloade produkter til e-mailadresser for at forhindre spam. Se afsnittet Ressourcer nedenfor for at få flere oplysninger.
  • Spam-e-mails er ikke kun irriterende, men de indeholder også ofte vira, der kan gøre en stor skade på din pc. Beskyttelse af din virksomheds e-mail-konto fra spam-e-mails hjælper med at øge din produktivitet ud over at holde dit arbejde korrespondance og computer sikkert mod infektion med vira og spyware. Der er mange ting, du kan gøre for at beskytte dine e-mail-konti.