Sådan opretter du forbindelse til et Admin Linksys Wireless Modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tænd din computer eller enhed, og sørg for, at den trådløse radio er aktiveret. Nogle computere har kontakter eller knapper til radioen, mens andre kræver, at du bruger funktionstasterne (F1 til F12). Se i enhedens manual, hvis du ikke er sikker på, hvordan du gør dette.

2.

Åbn netværksforbindelsesfunktionen på din computer eller enhed. På mange computere og enheder registreres det trådløse netværk automatisk, og der vises en meddelelse, hvor du bliver bedt om at klikke på den for at få vist det tilgængelige netværk. Hvis ikke, klik på 'Start' menuen, klik på 'Network' og derefter 'Network and Sharing Center' i værktøjslinjen i vinduet, efterfulgt af 'Opret forbindelse til et netværk' i venstre sidefelt.

3.

Vælg Linksys trådløse netværk fra listen over tilgængelige netværk. Dobbeltklik på det, eller klik blot på 'Connect' nederst til højre på skærmen, hvis du bruger en computer. Hvis det trådløse netværk er usikret og ikke kræver en sikkerhedsnøgle, forbinder din computer eller enhed automatisk, og du kan springe over det næste trin.

4.

Indtast sikkerhedsnøglen hvis det bliver bedt om det dette kan hentes fra den person, der etablerer routeren. Hvis han ikke kan huske det eller har mistet det, kan han åbne Linksys-softwaren på den computer, han plejede at sætte netværket op, og hente nøglen (kaldet WEP-krypteringsnøglen) under 'Netværksindstillinger.' Klik på 'OK' eller 'Connect', når du er færdig med at indtaste nøglen, og din computer eller enhed forbinder automatisk.

5.

Klik på 'hjemme', 'arbejde' eller 'offentlig forbindelse 'for at angive den type forbindelse, som Linksys-routeren giver, hvis du bliver bedt om det. Du kan også blive spurgt, om du vil gemme denne forbindelse og starte den automatisk i fremtiden. Hvis du planlægger at oprette forbindelse til denne Linksys-router igen og ikke vil at skulle indtaste sikkerhedsnøglen igen, vil du gerne gemme forbindelsen. Det er op til dig, hvis du vil starte den automatisk, når du tænder din computer eller enhed.

Tips og advarsler

  • Hvis du tilslutter en computer og planlægger at bruge den regelmæssigt på Linksys-netværket, spørg administratoren, hvis du kan installere Linksys-softwaren, der fulgte med routeren på din computer. Det vil være en god sikkerhedskopi, hvis den primære computer går i stykker og giver dig adgang til værktøjer til fejlfinding af problemer med routeren.
  • Hvis du forsøger at oprette forbindelse til en Linksys-router, der ikke er din egen og som du ikke har tilladelse til at oprette forbindelse til, forsøger du at stjæle forbindelsen fra en person, der har betalt en internetudbyder. Vær opmærksom på dette, før du forsøger at oprette forbindelse til ethvert trådløst netværk.
  • Linksys trådløse modem er routere, der gør en eksisterende internetforbindelse til et trådløst netværk. Alle trådløse enheder, som f.eks. Bærbare computere og nogle bærbare spilleenheder, kan registrere dette trådløse netværk, hvis de er inden for routerens rækkevidde, og kan oprette forbindelse til det, hvis de har tilladelse fra den administrator, der har oprettet Linksys-routeren.