Sådan konfigureres hjemme netværk med statisk IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer statisk IP på Windows

1.

Klik på knappen 'Start' i nederste venstre hjørne af skærmen. Klik på 'Kontrolpanel'. Klik på 'Netværks- og delingscenter' og klik på 'Skift adapterindstillinger' øverst til venstre i det nye vindue.

2.

På en almindelig computer har du to valgmuligheder: 'Trådløs netværksforbindelse' og lokal forbindelse. 'Vælg' Lokal ', hvis din computer bruger et netværkskabel eller' Trådløst ', hvis det bruger en trådløs forbindelse.

3.

< p> Højreklik på den forbindelse, du vil bruge, og vælg 'Egenskaber'. I det nye vindue skal du vælge 'Internet Protocol Version 4 (TCP / IPv4)' og klikke på 'Properties' knappen.

4 .

I det nye vindue skal du vælge 'Brug følgende IP-adresse' og indtaste den ønskede IP-adresse. Indtast en 'Subnet Mask' på 255.255.255.0 og IP-adressen på den computer eller router du er bruger til at få adgang til internettet.

Vælg kun 'Brug følgende DNS-serveradresser', hvis du opretter forbindelse til internettet. Hvis du opretter forbindelse til internettet, skal du indtaste DNS servere fra din internetudbyder. Klik på 'ok' og luk alle windo ws åbne under denne procedure.

Konfigurer statisk IP på Mac OS X

1.

Klik på 'Apple' menuen i øverste venstre hjørne af din computer. Vælg 'Systemindstillinger' og klik derefter på 'Netværk'.

2.

Vælg, om du vil bruge AirPort eller kabelnetværket. Fra 'Service List'.

Vælg 'Manuelt' fra menuen 'Konfigurer' og indtast IP-adressen og de DNS-oplysninger, du vil bruge til den computer. .

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke kender dine internetudbyderes DNS-servere, kan du bruge Googles servere ved hjælp af adresserne fra denne webside http: //code.google.com/speed/public-dns/docs/using.html
  • For dit hjemmenetværk kan du bruge følgende IP-adresser 192.168.XX og 10.XXX Hvor X er noget mellem 0 og 255 eller 1 og 255 for det sidste nummer.
  • For at netværkets computere skal kunne kommunikere med hinanden, har de brug for IP-adresser. På et hjemmenetværk tildeles IP-adresserne normalt automatisk DHCP-serveren (Dynamic Host Configuration Protocol) på routeren og kan ændres fra tid til anden. Men hvis du har servere i dit hjemmenetværk, eller hvis dit netværk er baseret på et hub eller en switch (netværkskomponenter) uden DHCP, skal du bruge statiske IP-adresser.