Hvordan forbinder jeg 3 pc'er uden internettet?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

En kort historie om Ethernet-netværk

Ethernet blev oprindeligt udviklet på Xeroxs Palo Alto Research Center i 1970'erne. På det tidspunkt var det ret langsomt af moderne standarder, der kørte ved 3 Mb / s (megabit per sekund) og anvendte koaksialkabler til forbindelsen. Ved midten af ​​1980'erne blev kobberkabel af kobber 5 anvendt, hastighederne steget til 10 Mb / s, og grundelementet i Ethernet-netværket, navet, blev opfundet. Ved begyndelsen af ​​det 21. århundrede var hastighederne steget til 1 Gb / s (gigabit per sekund eller 1 milliard bits per sekund), og navet udviklede sig til det såkaldte Ethernet-switch. Hvis du tænker på en switch som en trafikpolitiker, der leder trafik til den rigtige gade, du er langt væk fra mærket.

Grundlæggende om Ethernet-netværk

Et Ethernet-netværk er bygget af kun tre grundlæggende elementer. Den første er de enkelte computere, der udgør netværket. Dette kan variere fra en simpel laptop til en high-end, multi-processor server. Den grundlæggende funktion er den samme, uanset. Det andet element er Ethernet-kontakten. Denne enhed gør det muligt for computere at tale med hinanden, sende anmodninger fra en computer til den relevante destination. Det tredje element er kablerne. Et grundlæggende Ethernet-kabel har fire par ledninger og en plastikstik på hver ende. Den ene ende stikker ind i computeren og den anden ende sættes i kontakten. Med mere komplekse netværk bliver hele processen mere kompliceret, men den fungerer på samme principper.

Oprettelse af et netværk

Processen med at oprette et Ethernet-netværk er simpelt. Alt du skal gøre er at finde et sted at sætte omskifteren, og sørg for, at du har lang nok kabling til at nå alle tre computere. Du skal også bruge et sted til at tilslutte kontakten. Omskifteren vil have en række porte på den. For forbrugsniveau gear, vil det typisk have mellem fire og otte porte. Du tilslutter den ene ende af hvert kabel til kontakten - enhver port vil gøre, fordi der ikke er nogen bestemt ordre, der kræves - og den anden ende i en identisk port på bagsiden af ​​hver af de computere, du bruger. Når du tænder computeren, er dit netværk i gang.

Ting at overveje

Da moderne operativsystemer alle har mulighed for at konfigurere et netværk automatisk, er der lidt andet at gøre. Det eneste, du skal passe på, er at sikre, at ingen af ​​computerne er blevet indstillet til en bestemt netværksadresse. Så længe alt er sat til automatisk, skal det fungere lige ud af kassen.

Selvom det ikke er sandsynligt, at du kommer op i et så lille og upræcist netværk, skal du huske, at den maksimale længde for et Ethernet-kabel er 100 meter. Eventuelt end det, og signalerne vil begynde at nedbrydes. Da 100 meter er tæt på størrelsen af ​​et fodboldbane, vil det nok ikke være et problem.

Denne form for netværk er velegnet til multispilerspil via et lokalnetværk. Det kan også bruges til at handle med filer eller dele musikbiblioteker. Det er ikke egnet til brug med en internetforbindelse, i hvert fald ikke uden nogen ændring. Selvom det ikke ser ud som om det i vores internet-besatte moderne verden, eksisterede der faktisk lokalnetværk før World Wide Web blev opfundet. Faktisk er netværk af tre computere en triviel opgave. Brug af Ethernet er kun en metode, der kan bruges til at forbinde tre pc'er uden internettet.