Sådan deler du en lokal printer i Windows-systemet

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Dobbeltklik på 'Printere og faxe' i Kontrolpanel u0026 quot; at åbne. Du vil se en liste over tilgængelige printere i et vindue.

2.

Vælg den printer, du vil dele til resten af ​​computerne derhjemme. Højreklik på det, og vælg 'Egenskaber', et vindue med printeregenskaber åbnes.

3.

Klik på 'Deling' i toppen af ​​fanerne. fanebladet, og vælg alternativknappen u0026 quot; Del denne printer u0026 quot ;, og indtast derefter et Share-navn. Navnet kan være printermodellen eller et hvilket som helst navn du kan lide. Klik derefter på Ok for at gemme indstillingerne for at lukke vinduet.

4.

Nu kan du føje denne delte printer til resten af ​​computerne hjemme ved at tilføje denne netværkssti fra Start, vælg Kør og skriv: \\ pcname \ shareprintername
Hvor pcname = navnet på den pc, som den lokale printer er tilsluttet til, og shareprintername er navnet på den printer, der gav det navnet til deling. Du skal også indtaste de dobbelte tilbage skråstreger også.

Du har flere computere hjemme, men du kan kun have en printer tilsluttet en USB-port til en af ​​pc'en. Så når det kommer til at du vil udskrive noget fra en anden pc, der ikke har nogen printer tilsluttet, skal du kopiere filen til pc'en, der er knyttet til den lokale printer til udskrivning.

Forestil dig kan udskrive til den samme printer ved hjælp af alle dine hjemmecomputere, så skal du konfigurere et hjemmenetværk og lave en delt printer.

Denne vejledende vejledning forudsætter kun, at du allerede har dit hjem arbejdsgruppe netværk Opsætning. Derefter kan du følge disse enkle trin for at konfigurere en delt lokal printer: