Sådan får du en Linksys-router på et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Brug ethernet-kablet, der følger med routeren. Slut den ene ende til 'Internet' -porten på routeren og den anden ende i DSL- eller kabelmodemet. Brug det andet ethernet-kabel til at oprette forbindelse til en af ​​portene i routeren på computerens netværkskort.

2.

Åbn et webbrowservindue og skriv routeren s IP-adresse i adressetekstboksen. IP-adressen til standard router er 192.168.1.1.

3.

Indtast routerns brugernavn og adgangskode for at åbne konsollen. Standard brugernavn er tomt og standardadgangskoden er 'admin'.

4.

Klik på linket 'Opsætning' øverst på konsollen. Vælg den første rullemenu ved at vælge 'Automatisk - DHCP'. Dette gør det muligt for routeren at automatisk forbinde og hente en IP-adresse fra DSL- eller kabelmodemet.

5.

Vælg 'DHCP Server' i afsnittet 'Serverindstillinger (DHCP) '. Indstilling af routeren som en DHCP-server tillader automatisk, at routeren distribuerer interne IP-adresser til det lokale netværk. Klik på knappen' Gem indstillinger '.

6.

Genstart en af de maskiner, der er tilsluttet routeren. Din computer forbinder via Linksys til internettet.

Tips og advarsler

  • Hvis du holder nulstillingsknappen i fem sekunder tilbage det til de oprindelige fabriksindstillinger.
  • En Linksys-router bruges til at forbinde flere computere. Linksys routere bruges hovedsageligt i små netværk i hjemmet eller kontoret, men de bruges til tider i større, erhvervsmæssige omgivelser. Når du vedhæfter en Linksys-router til et hjemmenetværk, er routeren fastgjort til kablet eller DSL-modemet. Indstillingerne for routeren er for det meste automatiserede. Når forbindelsen er konfigureret, tilføjes routeren til netværket, og flere maskiner kan kommunikere og bruge den samme internetforbindelse.