Hvordan kan en computer dele en trådløs forbindelse?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Computere kan dele en trådløs forbindelse med andre computere ved hjælp af et ad hoc-netværk, ifølge University of Washington.

Typer

De fleste ad hoc-netværk opererer via en statisk internetforbindelse. Mere sjældne er mobile ad hoc-netværk, som er decentraliserede - Internet-data routes gennem andre brugere i netværket i stedet for et etableret websted.

Opsætning af et netværk

Microsoft Windows-operativsystemer, der begynder med Windows XP, omfatter indbygget support til ad hoc-netværk. Disse oprettes ved at gå til 'Netværk og internetforbindelser' og derefter klikke på knappen 'Tilføj' og vælge den ad hoc-trådløse mulighed.

Trådløse routere

Ideelt set skal en computer dele en internetforbindelse via en trådløs router. Ruterne koster imidlertid penge og er ikke altid mulige for brugere, der behøver en midlertidig forbindelse.

Tips

Uanset hvordan en person vælger at dele en trådløs forbindelse, skal alle brugere, der ønsker at sende et trådløst netværk, eller bruge dem en, skal have trådløse adapterkort i deres computere. De fleste moderne computere kommer med en, men forbrugerne kan også bruge en USB trådløs adapter eller en, der passer ind i en pc-kortspor. Det er relativt nemt at dele en trådløs forbindelse på et moderne operativsystem. De fleste computere indeholder allerede alle nødvendige hardware og software til at oprette et trådløst netværk eller at bruge en.