Sådan finder du en Netgear IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i tekstboksen. Hvis du kører Windows 98 eller 95, skal du indtaste 'kommando' for at åbne kommandoprompten MS-DOS.

2.

Indtast 'spor' i kommandoprompten. Når du indtaster denne kommando uden at angive en vært, viser udgangen den korrekte syntaks.

3.

Indtast 'spor u0026 lt; domain u0026 gt;' ind i DOS-prompten. Du kan vælge et hvilket som helst domæne til testformål. Det eneste krav er, at domænet er eksternt til netværket, så pakken vil afslutte ved hjælp af routeren. (Tracert er et værktøj også kendt som 'traceroute.')

4.

Se output i kommandoprompten. Den første IP-adresse angivet er din router's interne IP-adresse. For de fleste standard netværksindstillinger er IP-adressen 192.168.1.1.

Hvis du har en Netgear-router installeret på dit netværk, skal du bruge IP-adressen for at få adgang til routerns konfigurationskonsol. Du kan bruge en MS-DOS-kommando kaldet 'Tracert' til at identificere routerens IP-adresse. Tracert-kommandoen sender en lille pakke med oplysninger og returnerer IP-adressen for hver router den passerer. Da Netgear-router er placeret på dit netværk, er det det første hop, pakken gør. Den første IP-adresse, der vises i DOS-kommandoprompten, er den Netgear router.