Sådan finder du ud af, om min IP-adresse er statisk eller dynamisk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på Windows 'Start' -knappen og vælg 'Kør'. Indtast 'cmd' i tekstboksen og tryk på 'OK' -knappen. Hvis du kører et ældre Windows-system som 98 eller 95, skal du skrive 'kommando' i tekstboksen.

2.

Skriv 'ipconfig' og tryk 'Enter'. Ipconfig er et program, der giver dig oplysninger om din netværksforbindelse. Skrivning i kommandoen uden valgmuligheder viser dig den grundlæggende IP-adresse og oplysninger til dit netværkskort.

3.

Skriv 'ipconfig / all' og tryk 'Enter'. Du får nu et mere detaljeret kig på din netværksforbindelse. Se oplysningerne for dit netværkskort. En linjepost, der vises, er 'DHCP Enabled.' Hvis den viste information er 'Ja', har du en dynamisk IP-adresse.

4.

Skriv 'ipconfig / renew' for at modtage en ny IP-adresse fra DHCP-serveren. For de fleste leveres denne server af internetudbyderen. Hvis du er på et firmanetværk, tildeles IP-adressen den server, der er oprettet af administratoren.

Tips og advarsler

  • For en ekstra afgift , vil de fleste internetudbydere give dig en statisk IP-adresse til din internetforbindelse til hjemmet.
  • En IP-adresse er en række tal, der definerer din computers adresse på netværket. Når to computere kommunikerer, bruger de IP-adressen til at finde hinanden. Senderen pakker kommunikationspakken med modtagerens IP-adresse. Statiske IP-adresser bruges til computere, der altid har brug for det samme område som en server eller en router. Computere på netværket får dynamiske IP-adresser. Hvis din computers netværksadapter er konfigureret med Dynamic Host Configuration Protocol, er den en dynamisk IP-adresse. DHCP er den protokol, der bruges til at tildele IP-adresser dynamisk. For at finde ud af om din Windows-maskine har en dynamisk IP-adresse, kan du bruge MS-DOS-prompt.