Sådan installeres en netværksprinter på en Mac Powerbook

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Tilføjelse af en IP-printer

1.

Åbn systemindstillinger og klik på ikonet Udskriv og fax.

2.

Klik på plustegnet i nederste venstre del af vinduet.

3.

Klik på IP-knappen øverst i det næste vindue.

4.

Forlad protokollens felt og køfelter som de er, og indtast netværksprinterens IP-adresse.

5.

I feltet Udskriv brug skal du vælge printerdriveren passer til din model af printer. Vælg 'Vælg en driver, der skal bruges' for at se en liste over inkluderede printerdrivere eller vælg 'andre' for at vælge en driver fra en cd.

6.

Klik på knappen Tilføj for at fuldføre installationsprocessen. Du skal nu kunne vælge og udskrive til din netværksprinter.

Tilføjelse af en Windows-printer

1.

Gentag trin 1 og 2 ovenfor.

2.

Klik på Windows-knappen øverst i det næste vindue.

3.

Vælg arbejdsgruppe eller domænenavn for Windows-netværket i venstre del af vinduet.

4.

Vælg den Windows-printer, du vil installere, fra listen over de registrerede printere til højre (det kan være nødvendigt at du indtast et brugernavn og adgangskode for at få adgang til printeren, se din netværksadministrator for at få hjælp).

5.

Vælg driveren til den valgte printer i feltet 'Udskriv brug', hvis den er ikke allerede valgt til dig. Vælg den relevante driver som i trin 5 ovenfor.

6.

Klik på Tilføj for at fuldføre installationen af ​​den Windows-hostede printer. Du bør nu kunne vælge og udskrive til din netværksprinter.

Tips og advarsler

  • IP-adressen bestemmes under installation af printeren på netværket eller fra en netværksadministrator.
  • Hvis driveren til din printer ikke registreres automatisk, vil den enten være på listen over drivere i rullemenuen eller en driver-cd vil blive kræves, som skulle have været inkluderet i printeren eller fra en netværksadministrator.
  • Hvis du ikke kan udskrive til din installerede netværksprinter, skal du sørge for, at din netværksforbindelse er aktiv, før du forsøger at udskrive. Hvis du forbinder via et trådløst netværk, skal du sørge for at have et passende signal, før du forsøger at udskrive.
  • Installation af en printer er en forholdsvis let proces på en Mac-computer. Der er mange forskellige printere til rådighed til Mac'er med flere forskellige måder at forbinde dem med til din computer. En USB-forbindelse er standarden i dag, men mange har et behov for at udskrive til en netværkstilsluttet printer, om det er en delt printer på et hjemmenetværk eller en del af et kontornetværk. Heldigvis har Mac'er ikke noget problem at forbinde til de fleste netværksprintere, og processen er let at opnå. De to mest almindelige typer netværksprintere er IP-baserede printere og Windows-delte printere.