Sådan sættes hele harddisken på et fælles netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Dobbeltklik på ikonet 'Denne computer' på skrivebordet. Dette åbner et vindue med en liste over lokale og netværksdrev på din computer.

2.

Højreklik på det lokale drev, du vil dele på netværket. Vælg 'Del ...' fra listen over menupunkter. Klik på knappen 'Avanceret deling'.

3.

Marker afkrydsningsfeltet 'Del denne mappe.' Når du har markeret afkrydsningsfeltet, er feltet 'Del navn' aktiveret. Indtast et venligt navn for aktien. Dette delnavn vil blive set, når du gennemsøger fjerncomputeren. Tryk på knappen 'OK' for at gemme indstillingerne.

4.

Klik på fanen 'Sikkerhed'. Denne fane er, hvor du indstiller tilladelser til aktien. Klik på knappen 'Rediger'. Dette åbner en liste over brugere med tilladelse til adgang til drevet.

5.

Klik på knappen 'Tilføj' for at åbne en dialogboks med en liste over brugere. Vælg en bruger, der skal tilføjes, og tryk på 'OK' -knappen. Fremhæv alle brugere, du ikke vil give adgang til drevet, og klik på knappen 'Fjern'. Klik på knappen 'OK' i dialogboksen Sikkerhedsegenskaber. Drevet er nu delt på tværs af netværket.

Hvis du har et lille hjem eller kontor netværk, kan du placere en hel harddisk på netværket for nemt at overføre filer mellem hver maskine. Før du kan få adgang til harddisken fra en ekstern maskine, skal du dele den. Harddisken kan deles i Windows Vista gennem dialogboksen delingsegenskaber. Når drevet er delt, kan du oprette forbindelse til det fra enhver anden maskine på netværket. Du kan også dele drevet med sikkerhedsrettigheder, men det implementeres normalt ikke på et lille netværk, hvor hele drevet er delt.