Sådan tilslutter du en Apple-computer til en printernetkort

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Installer Gutenprint på din Apple-computer (se Referencer). På grund af det sprog, som printerserveren normalt bruger til at 'tale' til Windows-baserede computere, tillader Mac OS X-printersoftwaren ikke, at der oprettes forbindelse. For at løse dette problem skal du gå til Gutenprint-hjemmesiden og downloade de nyeste drivere. Kør installationsprogrammet for at konfigurere din Apple-computer til printernetværk.

2.

Åbn 'Systemindstillinger' på din Apple-computer via Apple-menuen. Klik på 'Udskriv og fax' for at åbne printerens indstillinger for din computer. Du vil se en liste over printere, der allerede er konfigureret, eller slet ingen, hvis netværksprinteren er den første.

3.

Klik på det lille '+' -symbol under printerlisten for at åbne dialogboksen Tilføj printer. Klik på 'IP Printer' øverst i vinduet.

4.

Indtast IP-adressen på printerserveren samt navnet på printernetkortet og et navn for placeringsindstillingen, hvis det ønskes. Hvis du ikke kender serverens IP, kan den findes ved at åbne printernetkortets præferencer på værtscomputeren og klikke på fanen 'Netværk'. Hvis du ikke har adgang til printerserverens vært computer, spørg computeradministratoren om serverens IP-adresse.

5.

Klik på 'Tilføj' nederst i dialogboksen Tilføj printer for at tilføje printeren til dine tilgængelige printere liste. Du skal nu kunne udskrive til printserveren, som du ville have en selvstændig printer.

Apple-computere er kendt for deres nemme netværk, pålidelighed og funktionalitet, men nogle printerservere, som normalt er oprettet af en computer, der kører Windows-operativsystemet, tillader ikke, at Apple-computere kan oprette forbindelse korrekt. Der er software til rådighed til at løse dette problem. Det skal kun installeres på Apple-computeren og kræver ingen ændringer på printerserveren. Spar tid og frustration ved at forbinde din Apple-computer til en lokal printserver.