Sådan opsættes DSL fra en computer til en trådløs bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut et Cat5-kabel fra DSL-modemet til Port 1 på den trådløse DSL-router. Tilslut det andet Cat5-kabel fra port 2 på den trådløse DSL-router til computeren med den tilsluttede netværksadapter.

2.

Placer installations-cd'en i cd-rom'en på kablet netværkscomputer. Kør det trådløse DSL router setup utility. Vælg et brugernavn og en adgangskode for at logge ind på routeren i fremtiden. Vælg et navn (også kendt som SSID) til routeren, og indstil router kryptering. Skriv ned brugerens brugernavn, adgangskode, SSID og krypteringsnøgle (en alfanumerisk værdi genereret af routeren til sikkerhedsformål). Udfør installationsprocessen, klik på 'Udfør' og fjern cd'en fra drevet.

3.

Start computeren med det trådløse netværkskort. For Windows XP skal du klikke på 'Start', vælg 'Control Panel' og vælg 'Network Connections.' Højreklik på 'Trådløse netværkstilslutninger' og vælg 'Se ledige trådløse netværk.' Vælg det netværk, der matcher dit SSID, og ​​indtast krypteringsnøglen, når du bliver bedt om det.

4.

Test internetforbindelsen på hver computer ved at åbne et webbrowserprogram (f.eks. Microsoft Internet Explorer eller Mozilla Firefox) og skrive et websted i søgelinjen.

Højhastigheds internetadgang er tilgængelig via mange telefonselskaber, der bruger en teknologi kaldet Digital Subscriber Line eller DSL. De fleste DSL-modemer har en port til en kabelforbindelse til en enkelt computer. Nogle DSL-brugere kan dog ønske at bruge deres højhastigheds internetforbindelse til mere end en computer. Nogle computere, som f.eks. Netbooks, har kun en trådløs netværksadapter.

For en DSL-bruger at forbinde to eller flere computere til højhastigheds-internetforbindelsen, skal en enhed som en korrekt konfigureret trådløs DSL-router ville være nødvendigt.