Sådan opsættes WiFi i dit hjem til internet og telefon

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut den trådløse router ved siden af ​​internetmodemet. Du behøver ikke at tilslutte den til internettet endnu. Kontroller signalstyrken på alle de stationære computere, som du vil bruge i huset. Hvis du har en bærbar computer, skal du kontrollere signalstyrken overalt, hvor du måske vil bruge den, også udenfor. Hvis du har et svagt signal og har DSL, skal du prøve at flytte routeren ud for en anden tilgængelig telefonlinje, hvor du nemt kan tilslutte dit internetmodem. Kontrollér signalstyrken igen.

Når du har besluttet dig for placeringen af ​​den trådløse router, skal du oprette forbindelse til administrationskonsollen ved hjælp af login og adgangskode, der findes i din brugervejledning. Skift den trådløse kryptering fra ingen til WPAv2, og indtast det kodeord, du vil bruge til computeren til at oprette forbindelse til Wireless. Det forhindrer uautoriserede brugere i at bruge og spionere på din internetforbindelse.

3.

Se din manual for at indstille din trafikprioritet. Giv VOIP den højeste prioritet til rådighed. Det sikrer, at dine telefonopkald har forrang over enhver anden form for trafik, såsom video streaming eller spil.

4.

Slut internetmodemet til WAN-porten på din router , hvorefter du vil kunne oprette forbindelse til internettet via en trådløs forbindelse.

Tips og advarsler

  • Hvis du ikke har en stærk eller pålidelig signal og kan ikke omplacere den trådløse router, kan du muligvis øge signalstyrken ved at købe bedre antenner.
  • Hvis du bruger en bærbar computer, kan det ikke være en mulighed at udskifte antennerne for at øge styrken. For at få dit trådløse signal til at nå tidligere utilgængelige steder, kan du bruge en WIFI signal booster.
  • Trådløs er den nemmeste type netværk, du kan installere i dit hjem. Computere kan potentielt få adgang til internettet fra hvor som helst i huset på farten, og du behøver ikke at køre kabler til hver computer. Hver trådløst standard har et brev tilknyttet det baseret på en karakteristik som f.eks. Hastighed. Trådløs B er begrænset til 11 Mbps (Mega bit per sekund), trådløs G er 54 Mbps og trådløs N er 300 Mbps. Et trådløst netværk kan opsættes til at håndtere både internettrafik og telefon via VOIP (Voice Over Internet Protocol).