Sådan finder du min primære DNS-server på denne computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn menuen 'Start' og vælg 'Alle programmer'. Alternativt kan du åbne menuen 'Start' og vælge 'Kør'.

2.

Vælg 'Tilbehør' efterfulgt af 'Kommandoprompt.' Indtast 'cmd' (uden anførselstegn) i den tekstboks, der blev vist, og klik på 'OK'.

3.

Skriv 'ipconfig / all' citatmærker) ved kommandoprompten og tryk på 'Enter'.

4.

Rul gennem listen, der vises, og find din primære DNS-server. Hvis en primær server ikke er angivet, og kun 'DNS Server' vises i listen, har du højst sandsynligt en dynamisk IP-adresse, hvilket betyder, at den kan ændre sig hver gang du får adgang til internettet. Dette er almindeligt blandt nogle internetudbydere. I dette tilfælde skal du kontakte udbyderen eller søge på sit websted for at finde udvalget af servere, som det bruger som DNS-servere.

Hver computer, der er tilsluttet internettet, har en IP-adresse (Internet Protocol). Da computere taler i tal, er disse IP-adresser sæt af tal, som '193.86.22.4.' Dynamisk navnesystem (DNS) transformerer den numeriske IP-adresse til et tilhørende alfabetisk navn, f.eks. 'Www.test.com', som er lettere at bruge, forstå og huske. Computere, der er forbundet til internettet, forbindes normalt via en DNS-server. For at finde din primære eller sekundære DNS-serverens IP-adresse i MS Windows, skal du bruge kommandoprompten.