Sådan kører du en dedikeret server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Kør en dedikeret server

1.

Bestem, om du vil have en kniv-, rackmontering eller tårnopsætning. Tårn servere er perfekte til små hjemmesider og website hosting, der ikke kræver massive båndbredde kapaciteter. Blade- og rackmonterede servere, der hovedsagelig anvendes i store serverbrug, er til websteder, der kræver meget plads og har massive mængder besøgende hver måned. En dedikeret server skal køre dag og nat uden at kollidere. Køb dele, der er specielt lavet til servere, og som har gode anmeldelser fra websteder som newegg.com.

2.

Vælg et operativsystem (OS). Mange bruger Linux-baseret software til deres servere, fordi det er gratis for det meste (visse opgraderinger skal købes). Windows har OS'er til servere, men de kan være meget dyre (fra 2009 koster en server licens ca. $660). Hvis du hellere vil lære at bruge et nyt operativsystem end at betale $660 for Windows, skal du gå med Linux. Det er ikke et dårligt valg. Mange servere rundt omkring i verden bruger Linux eller en af ​​sine varianter til at holde deres servere kørende. Når du har downloadet nogle af de gratis operativsystemer, skal du sørge for at downloade alle de nyeste opdateringer. En server, der kører på et gammelt operativsystem, er modtagelig for angreb fra andre computere og computervira. Sørg for at bruge software, som er grundigt testet og erklæret enten stabil eller sikker. Software, der er meget udbredt, kan også stole på. For eksempel er Apache den mest populære webserver på internettet (Yahoo! og Google bruger det).

3.

Vælg din server software. AMP-konfigurationen bruges i vid udstrækning til servere; LAMP oversætter til Linux, Apache HTTP Server, MySQL og PHP; WAMP oversætter til Windows, Apache HTTP Server, MySQL og PHP. Apache er et program, der gør en computer til en webserver. MySQL er dybest set et databaseprogram. PHP er et programmeringssprog, der bruges af mange websteder.

4.

Test dit nye system. Dette kan gøres ved simpelthen at gå på en anden computer og forsøge at få adgang til serveren ved hjælp af dens IP-adresse eller webstedets domæne, det er vært for. Hvis du har installeret LAMP eller WAMP på din server, meddelelsen 'Det virker!' skal vises på din browser. Når serveren er helt konfigureret og kører, kan du så begynde at køre din hjemmeside eller gemme dine filer på serveren.

En dedikeret server er stort set et sted at gemme dit websted. Faktisk er de hovedsagelig brugt til hosting websites. De kan dog bruges til andre formål, som f.eks. At give folk mulighed for at spille spil online eller internationale telefonopkald. Den største fordel ved at have en dedikeret server er, at du har total kontrol over sikkerhed og ydeevne.