Hvordan fjernadgang fungerer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Etableringsprotokol

Fjernadgang, også kendt som fjernbords- eller fjernnetværk, indebærer kommunikation og transmission af data via en delt protokol, der tillader fjernbetjening af en anden computer i enten et lokalnetværk eller et bredt netværk . Fjerncomputeren kaldes serveren, mens den lokale computer er klienten. Protokollen er det 'sprog', hvor computeren kommunikerer og varierer med den software, der bruges til at etablere et fjernadgangsforhold. Nogle operativsystemer omfatter evnen til at aktivere fjernbetjening, men tredjepartsprogrammer tilbyder også forskellige funktioner, niveauer af kontrol og kommunikationsprotokoller.

Kommunikation

Fjernadgang kræver installation og konfiguration af software til at forberede en computer til modtag kommandoer som en server. Når det er installeret, lytter det residente program til et angivet indgående portnummer for enhver aktivitet gennem netværket og forsøger at fortolke og udføre de instruktioner, den anerkender baseret på de parametre, der er fastsat af programmet. Disse kommandoer kan variere fra noget så enkelt som markørmanipulation til den faktiske udførelse af programmer eller ændring af systemindstillinger, som om du var fysisk til stede på terminalen på den eksterne computer.

Den lokale computer kræver også installation og konfiguration af et klientsideprogram for at aktivere fjernadgang. Tilslutning til serveren kan tage forskellige former, såsom et virtuelt privat netværk eller endda opkaldsadgang. Når du er tilsluttet, vil du også kunne se den grafiske brugergrænseflade på fjernbetjeningen, selvom hvordan skærmbilledet håndteres, kan variere med den type fjernadgangsprogram, der bruges. Billedet, der vises på klientens side, er det samme som du ville se, om du var på fjerncomputeren. Denne grænseflade betyder også, at du kan arbejde med en computer, der ikke har en monitor fysisk fastgjort så længe som En netværksforbindelse er tilgængelig.

Faktorer i fjernadgang

Fjernadgang afhænger af netværksforbindelsen mellem to computere. Faktorer som en datalagring kan være overvejende på grund af mængden af ​​data, der skal udveksles til opretholde den grafiske brugergrænseflade på klientenden. Firewalls skal også konfigureres på server- og klientsider, hvis sikkerhedsforanstaltninger blokkerer eventuelle kommunikationsforsøg.