Hvordan opretter en computer forbindelse til en trådløs printer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Trådløs protokol

Den trådløse protokol blev først debuteret med 802.11b. Med hvert trin til den trådløse protokol (det vil sige 802.11g, 802.11i, 802.11n) bliver hastigheden hurtigere og sikkerheden bliver bedre. Dette er vigtigt for udskrivning, da det betragtes som en sikkerhedsrisiko på ethvert netværk og mere på et trådløst netværk.

Trådløs udskrivning: Print Server

Ældre printere har ikke trådløse funktioner. For disse printere kan du købe en trådløs printernetkort, som forbinder din printer med en USB- eller ethernet-forbindelse. Så kommunikerer de trådløse computere i dit hus med printeren over denne trådløse printserver. Dataene sendes fra din computer til printernetkortet over radiofrekvenser i stedet for via en hvilken som helst ledning (ethernet, USB, seriel). Printerserveren tager derefter dataene over en kablet forbindelse til din printer.

Trådløs udskrivning: Trådløs aktiveret printer

Nogle nyere printere har indbyggede trådløse funktioner. Alt du behøver for at komme i gang i denne situation er et trådløst netværk. Printeren forbinder til det trådløse adgangspunkt, som giver din computer adgang til printeren uden brug af kabler. Dataene sendes fra din computer til routeren, som igen sender dataene til printeren. Igen gøres dette ved hjælp af radiofrekvenser, men gøres uden ledninger fra ende til ende.