Sådan hoster du en dedikeret server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Bestem hvilket operativsystem din server vil bruge. En Linux-distribution tilbyder et omfattende softwarebibliotek, regelmæssige opdateringer, og mange kan bruges gratis. Linux-baserede distributioner, der almindeligvis anvendes til server-hosting, omfatter Ubuntu Server Edition, CentOS og Debian. Du har også mulighed for at bruge Windows Server, som giver fordel for et velkendt driftsmiljø, men har en stor pris.

2.

Installer alle opdateringer, der er tilgængelige for dit operativsystem. Operativsystemopdateringer indeholder regelmæssigt vigtige sikkerhedsrettelser, fejlrettelser og forbedringer af ydeevnen. Det er vigtigt at holde systemet opdateret for serverens liv, og sørge for at alle kendte sårbarheder er blevet patched. Et forældet system er også mere tilbøjelige til at støde på problemer med softwarekompatibilitet.

3.

Installer dit valg af server software. Den mest almindelige konfiguration kaldes en LAMP-stak (eller WAMP-stack, hvis du vælger at bruge Windows Server). En LAMP-stack består af Linux (eller Windows), Apache HTTP Server, MySQL og PHP. Apache giver dine webtjenester adgang til din server via HTTP. Den kan bruges på både Windows Server og Linux, men Windows Server indeholder Internet Information Services (IIS), Microsoft's egen webserver som standard. MySQL er en almindeligt anvendt databaseserver, der tillader datalagring, administration og brugerdata logging. er et populært server scripting sprog, som giver mulighed for at udføre programmer og vise data på din server. Alternativer inkluderer Python og Perl.

4.

Installer og konfigurer en firewall. giver dig mulighed for at åbne og lukke havne efter behov og forhindre uautoriseret adgang til det meste af din server. I de fleste tilfælde vil du lukke alle porte undtagen port 80, som tillader HTTP-adgang og port 22, der tillader adgang via SSH , eller Secure Shell. Dette vil være nødvendigt senere.

5.

Test din server. For at teste adgang til din server skal du bruge webbrowseren på en anden pc til at besøge din serverens IP-adresse. Hvis du har valgt at bruge LAMP-stakken beskrevet ovenfor, skal du se standard 'Det virker!' besked til stede i Apache.

6.

Tilføj indhold. Brug en SFTP-kompatibel klient til at logge ind på din server. FileZilla er en gratis SFTP-klient med flere platforme, som kan bruges til at tilføje og administrere indhold på din server, uanset hvilket operativsystem du valgte. SFTP eller SSH File Transfer Protocol bruger port 22 til at levere filoverføringsfunktionalitet.

Tips og advarsler

  • Når du vælger adgangskoder til din server og software, det anbefales stærkt at bruge en kombination af store og små bogstaver, tal og symboler. Brug et kodeord på mindst syv tegn. Brug ikke samme adgangskode til flere systemer eller tjenester.
  • Der er mange grunde til, at en person kan være interesseret i at være vært for deres egen dedikerede server. En dedikeret server kan bruges til at være vært for dit eget websted, tilbyde online gaming services, og tillade fjernadgang til filer gemt lokalt på serveren. Hosting serveren selv i stedet for at leje fra en udbyder giver dig maksimal kontrol over servermiljøet, så du kan være sikker på at du får den sikkerhed og ydeevne, du har brug for.