Sådan bruger du et ftp-netværk for at få adgang til din fil fra hvor som helst GRATIS

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

For det første er der software, som du skal downloade, men du skal ikke bekymre dig - det er gratis. Du skal downloade ftp server software. Jeg anbefaler FileZilla, og for denne artikel vi antager, at det er den software, du vælger. Vi vil også på grund af denne artikel antage at du bruger et Windows-operativsystem. Men de fleste ftp-server-software er ens, og ved at læse gennem denne artikel skal du kunne at oprette en server for at imødekomme dine unikke forhold. Så gå til http://filezilla-project.org og klik på Download FileZilla Server-knappen. Installer denne gratis software ved hjælp af standardindstillingerne. Når softwaren er installeret, skal du åbne server interface. Du bliver bedt om at få en blok med titlen Connect to Server. Forlad standardindstillingerne og klik på OK.

2.

Når du er inde i servergrænsefladen, skal du tilføje en brugerkonto. Klik på Rediger og derefter Brugere. I højre side af vinduet under Brugere skal du klikke på knappen Tilføj. Indtast et brugernavn og d klik på OK. I midten af ​​siden skal du tjekke adgangskode og indtaste et kodeord, som du kan huske. Klik derefter på Delt mapper under Side i venstre side af vinduet. Her vil du tilføje de mapper, du gerne vil kunne nå uden for dit hjem. Du skal blot klikke på Tilføj og vælge dine mapper. Derefter skal du fremhæve en af ​​de mapper, du har valgt, og vælg Set as home dir. Denne mappe bliver den første mappe, der kommer op, når du logger ind. Når du er færdig, skal du klikke ok for at lukke vinduet Brugere.

3.

Næste skal du justere nogle passive Mode indstillinger, så der vil være porte til rådighed, når du logger ind fra en ekstern kilde. Gå til Rediger og klik på Indstillinger. På venstre side af siden skal du vælge Indstillinger for passiv tilstand. Nederst i vinduet skal du markere feltet Brug tilpasset portrækkefølge. Indtast 10000 - 10500.

4.

Nu skal du åbne nogle sikkerhedsindstillinger for at give adgang til serveren. Åbn dit kontrolpanel, som findes i din startmenu på skrivebordet. Åbn dit sikkerhedscenter, og vælg derefter Windows Firewall nederst i vinduet for at indtaste dine firewallindstillinger. Klik på fanen Undtagelser og derefter Tilføj program. Du vil gerne tilføje FileZilla-programmet, der findes her, hvis du brugte standardindstillingerne, da du installerede FileZilla-serveren: C: \ Program Files \ FileZilla Server \ FileZilla server.exe. Sørg for at tilføje FileZilla-serverfilen og ikke filen FileZilla Server Interface. Klik derefter på Tilføj port i fanebladet Undtagelser. For at sikre adgang åbner du den port, serveren bruger, porten før den og porten efter den. Vælg et navn (fx ftp, server eller en anden relateret titel) og indtast 20 for portnummeret og klik på OK. Gør det samme for porte 21 og 22. Klik på OK. Det næste trin er kun for hvis du har en router. Åbn din browser og indtast adressen til dine routerindstillinger. Hvis du ikke kender denne adresse, kan du søge efter det i Google. Min router er en Belkin, og min standardadresse for indstillingerne er 192.168.2.1. Nu skal du åbne de indstillinger, der giver dig mulighed for at lede eksterne (internet) opkald via routeren til dit interne netværk. På min Belkin kaldes denne mulighed for Virtual Servers, og den er placeret under Firewall. Her vil du indtaste seks grupper af porte til rute. De er havne 21-21, 14147-14147, 20-20, 22-22 og havne 10000 - 10500. Den private IP-adresse, de vil blive henvist til, kan findes ved at åbne din kommandoprompt (Google det hvis du ikke gør det ved, hvad det er) og skriv 'ipconfig' og indtast. Den skal være den første, der skal vises. Gem disse indstillinger, og du kan nu komme til dine filer hvor som helst. (Se billedet.)

5.

For at nå din ftp-side fra dit netværk skal du gå til IP-adressen i ipconfig fra det sidste trin. For at nå det uden for dit netværk skal du bruge din ekstern ip-adresse. Du kan finde dette ved at besøge hjemmesiden http://www.ipmonkey.com. Indtast din ip-adresse i adressefeltet, eller du skal muligvis skrive ftp: // efterfulgt af din ip-adresse.

Tips og advarsler

  • Du er velkommen til at kontakte mig enten via eHow eller på http://www.brettstenger.com hvis du har eventuelle spørgsmål under denne proces.
  • Jeg har ofte brug for et regneark, en præsentation jeg arbejdede på på mit hjemmekontor eller et familiebillede eller en video, når jeg er hjemme, på arbejde, på et møde eller hos en ven eller et familiemedlem hus. Ofte vil jeg ikke have min bærbare computer eller et hopdrev af nogen art hos mig. Men jeg har fundet en nem, bekvem og gratis måde at nå filer på min hjemmecomputer hvor som helst, når som helst og uden omkostninger. kaldes en ftp-server.Du kan sætte den op på din computer gratis og aldrig sidde fast et sted uden adgang til dine personlige filer. Denne artikel vil forklare alt, hvad du behøver for at komme i gang.