Hvad skal man gøre, hvis Home Security er kompromitteret?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Ryd enhver garbage bort

Det er især vigtigt, hvis din netværkssikkerhed er blevet kompromitteret for at slippe af med eventuelle spyware eller andre sådanne programmer, der måtte have været efterladt af dine hackere, før du går rundt, tilføjer nye sikkerhed. Hvis du implementerer nye sikkerhedsprocedurer først, kan enhver ondsindet programmering efterladt stadig overføre de nye sikkerhedsoplysninger til hackeren, hvilket giver dig forsvarsløs.

Den bedste måde at finde nogen problemer på er at få et godt antivirus- og firewallprogram downloadet via internettet. Der er gratis tilgængelige, men den maksimale sikkerhed (for en nybegynder) kan opnås ved at købe en af ​​de almindelige fra AVG, Symantec eller McAfee.

Opret ny sikkerhed

Når de sikkerhedsprogrammer du har købt har fjernet eventuelle virus, spyware eller trojanske heste gemt på ethvert computersystem i dit hjemmenetværk, er det på tide at genskabe dit rum. Log ind på din router (følg anvisningerne, der fulgte med routeren eller ring teknisk support for at få hjælp), og konfigurer WPA eller WPA2-kryptering. Dette kræver, at du opretter en adgangskode, at andre computere, der forsøger at trådløst komme ind i dit netværk, skal vide. Denne adgangskode skal ikke være enkel eller indlysende på nogen måde og bør indeholde en kombination af store og små bogstaver, tal og eventuelt symboler.

Få din familie tilbage online

Du bliver nødt til at gå rundt på hver computer på dit hjemmenetværk og genoprette forbindelse til det trådløse netværk (hvis de er trådløse; hvis de er tilsluttet, behøver de ikke at bruge adgangskoden) ved at indtaste dit nye kodeord i hvert tilfælde. Når de er tilsluttet, skal computeren huske adgangskoden og være i stand til at genoprette forbindelse til netværket automatisk derfra.

Det anbefales ikke at dele dine nye adgangskodeoplysninger med nogen børn, der er på netværket (og gammel nok til at pleje), medmindre du virkelig stoler på, at de er ansvarlige for det. Det samme gælder for dine firewallindstillinger, der forhindrer outsidere på internettet i at komme ind i dit netværk. Hjemme netværk sikkerhed er stor forretning. Desværre er det også stor forretning for hackere, tyve og andre med noget bedre at gøre. De fleste boliger har ingen hjemme sikkerhed for deres trådløse netværk, hvilket virkelig er et problem, men for dem, der gør det, er det stadig muligt at få netværkssikkerheden kompromitteret. Hvad er det næste skridt, efter at dit privatliv er blevet invaderet? Denne artikel vil give dig skridt til at rydde op for noget rod, der er blevet gjort, og for at sikre din plads igen.