Sådan konfigureres et DHCP-område

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn DHCP-konsollen i menuen Administrative værktøjer.

2.

klik på den DHCP-server, som du vil oprette det nye DHCP-omfang på, og klik derefter på Ny rækkevidde.

3.

I guiden Ny rækkevidde skal du klikke på Næste, skrive et navn og beskrivelse af omfanget, og klik derefter på Næste. Du kan bruge ethvert navn, du vil have, men det skal være beskrivende nok, så du kan identificere formålet med omfanget på dit netværk. (Du kan f.eks. Benytte et navn som 'Administration Building Client Adresses.')

4.

Indtast rækkevidden af ​​adresser på IP Address Range Page kan udlejes som led i dette anvendelsesområde. (For eksempel, brug en række IP-adresser fra en start-IP-adresse på 10.1.1.50 til en slutadresse på 10.1.1.150.) Da disse adresser er givet til klienter, skal de alle være gyldige adresser til dit netværk og ikke i øjeblikket i brug. Den standard subnetmaske, der svarer til dit IP-adresseområde, er angivet. Hvis du vil bruge en anden subnetmaske, skal du skrive den nye undernetmaske og derefter klikke på Næste.

5.

På siden Tilføj eksklusioner skal du i boksen Start skrive begyndelsen af ​​det IP-adresseområde, du vil udelukke, og i slutningen af ​​feltet skal du indtaste slutningen af ​​det IP-adresseområde, du vil udelukke. For at udelukke en enkelt IP-adresse skal du indtaste IP-adressen i feltet Start.

6.

Klik på Tilføj og gentag trin 5, indtil du har angivet alle IP-adresser, der skal udelukkes. Du bør ekskludere alle adresser, der er statisk tildelt. Klik på Næste.

7.

På siden Lease Duration skal du indtaste antal dage, timer og minutter, før en IP-leasingaftale fra dette anvendelsesområde udløber. Dette bestemmer, hvor længe en kunde kan holde en lejede adresse, uden at den fornyes. Standard leasingperioden er otte dage. Klik på Næste.

8.

På siden Konfigurer DHCP-indstillinger klikker du Ja, jeg vil konfigurere disse indstillinger nu for at bruge guiden til at konfigurere de mest almindelige DHCP-indstillinger, f.eks. IP-adressen til standard gateways, DNS-servere og WINS-indstillinger. Klik på Næste.

9. På siden Router (Default Gateway) skal du indtaste IP-adressen for standardgatewayen, som skal bruges af klienter, der får en IP-adresse fra dette anvendelsesområde . Klik på Tilføj for at placere standard gateway-adressen på listen, og klik derefter på Næste.

10.

På siden Domænenavn og DNS-servere, hvis du bruger DNS-servere på din netværk, skriv dit organisations domænenavn i feltet Ældre domæne.

11.

På siden Domænenavn og DNS-servere skal du skrive navnet på din DNS-server og derefter Klik på Løs for at sikre, at din DHCP-server kan kontakte DNS-serveren og bestemme adressen.

12.

På siden Domænenavn og DNS-servere skal du klikke på Tilføj for at inkludere serveren i listen over DNS-servere, der er tildelt DHCP-klienterne. Klik på Næste.

13.

På WINS-serverens side skriver du IP-adressen til WINS-serveren dit netværk og klik på Tilføj. Hvis du ikke kender IP-adressen, skal du i feltet Server anme skrive navnet på WINS-serveren og klikke på Løs. Efter at have tilføjet WINS-serverne skal du klikke på Næste.

14.

Klik på Ja, jeg vil aktivere dette område på siden Aktivér omfang, nu for at aktivere omfanget og al lave klienter for at hente lejemål fra det, og klik derefter på Næste.

15.

Klik på Udfør på siden Kompletning af guiden Ny rækkevidde. Afslut

Et DHCP-anvendelsesområde er et sæt IP-adresser og tilhørende konfigurationsoplysninger, der kan leveres til en DHCP-klient. Et område skal defineres og aktiveres, før DHCP-klienter kan bruge DHCP-serveren til dynamisk TCP / IP-konfiguration.

Følg disse trin for at konfigurere et DHCP-område.