Sådan opretter du trådløst internet i dit hjem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Se på, hvad du har. Det skal bestå af noget af følgende: En computer med et trådløst kort, enten vedhæftet eller indbygget, en router, et ethernet-kabel og et kabel / dsl modem.

2.

Træk ethernet-kablet ud af din computer. Vi skal tilslutte denne ende til routeren.Den kan kaldes 'Internet' -porten eller WAN-porten. WAN er til Wide Area Network, som er internettet. De andre porte er LAN, som er lokalnetværk som er andre computere, som du måske vil tilslutte tilsluttet til din router.

3.

Tænd for routeren. Genstart kabel / dsl modem. Giv det et par sekunder til

4.

Se i instruktionsbogen og find standard IP-adressen og SSID'en til din router. Normalt er det 192.168.0.1, men i sjældne tilfælde , kan det være noget andet.

5.

Opret forbindelse til standard SSID. Du skal også finde instruktionerne i standardadgangskoden for at få adgang til dine konfigurationer. For at komme til konfigurationsmenuen skal du indtaste IP-adressen i din webbrowser.

6.

Der er normalt en installationsguider, der kan gå igennem dette. Selv om opsætningen generelt afhænger af din tjenesteudbyder, er kabelinternet normalt en dynamisk forbindelse, mens DSL (i min erfaring) er PPPOE. Men hvis du har spørgsmål, foreslår jeg, at du kontakter din tjenesteudbyder.

7. Når du har konfigureret din internetforbindelse, kan det være klogt at konfigurere WEP eller en slags internetsikkerhed. Da du bruger en trådløs router, kan nogen gå forbi og oprette forbindelse til dit internet og netværk, hvis du ikke sætter sikkerhed på det.

Tips og advarsler

  • Hvis du er i tvivl, ring kundeservice.
  • Ikke helt tech savvy? Bange for at træde i et ukendt vand? Jeg har været der (givet år siden), men der skal være en første gang til alt!